Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği Zonguldak Şubesi üyesi, Zonguldak İl Gözlemcisi ve  Türkiye Taşkömürü Kurumu Satın Alma Daire Müdürü Kemal Övünç yaşamını yitirdi.
Beyin kanaması nedeniyle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde ameliyata alınan Övünç’ün ölümü Zongudak gözlemciler ve Hakem camiasını ve sevenlerini yasa boğdu. 
Kemal Övünç'ün ölüm haberini alan Zonguldak Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği yönetimi resmi sosyal medya hesabından hüzünlü bir mesaj yayınladı. 
Zonguldak Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği yönetimi yaptığı yazılı açıklama da şu ifadelere yer verdi" Şuan da buraya yazılabilecek birşey bulamıyoruz. Buraya resmî bir yazı yazarak sana veda etmek ise hiç istemiyoruz. Sen bizim güler yüzlü Hocamızdın, Gözlemcimizdin. Bu camianın abisiydin. Hiç bir çıkar menfaat beklemeden bu camianın hep içinde oldun. Bizleri hiç terketmedin, bizleri hiç yalnız bırakmadın. İlk defa bizleri çok üzdün Kemal Hoca. Kahrolduk. Kahroluyoruz. Kabullenmiyoruz, kabullenemiyoruz. Her an büyük bir umutla senden gelecek iyi bir haberi bekledik. O gülen yüzünü nasıl unutacağız. Acımızın tarifi yok. Üzüntümüz çok büyük. Kemal Hocamızı kaybettik. 
SENİ ÇOK SEVİYORUZ HOCAM. IŞIKLAR İÇERİSİNDE UYU. BU CAMİA SENİ HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAYACAK" ifadelerine yer verdiler.