Kent Konseyi Başkanlığı seçimlerinde Yesari Sezgin’in konuşmasında ortam gerildi. 100’e 55 oyla Yesari Sezgin yeniden başkan seçildi

KENT KONSEYİ BAŞKANI BELLİ OLDU

 

16’ncısı düzenlenen Zonguldak Kent Konseyi Genel Kurulu Zonguldak Belediyesi’nde yapıldı. Divan Başkanlığı oy çokluğuyla Muharrem Çoşkun yaptı. Kent Konseyi Başkanı adayları sırasıyla konuşma yaptı. İl konuşmayı yapan Ekrem Murat Zaman oldu. Zaman konuşmasında çalışma grupları varsa kent konseyinin önemi olduğuna vurgu yaptı. Kent Konseyi sonuçlarında ise Yesari Sezgin tekrar başkan seçildi. 100’e 55 oyla tekrar başkan olan Yesari Sezgin, kurulda hareketli anlar yaşadı.

İlk olarak Ekrem Murat Zaman söz hakkı aldı. Kazananın sadece Zonguldak olmasını isteyen Ekrem Murat Zaman, Zonguldak’ta birşeyler yapmak için başkanlığa aday olduğunu söyledi. Zaman, ‘Ben size nasıl bir liste oluşturduğumu anlatmak istiyorum. Listeye oluştururken siyasi partilerin başkanları yada ilçe başkanlarından, üniversiteden, Ticaret Sanayi ve Meslek Odalarından temsilciler olsun istedim. Kentin Sivil Toplum Kuruluşları’na ulaşabildiklerime ulaşmaya çalıştım. Sonuç aldığım noktalar oldu. Listem şu şekilde oluşuyor. Zonguldak Barosu Başkanlığı adına Erol Mekik, Ayhan Ak, Ekrem Ataç, Sanem Özer Tuğrul, Neslihan Arslan, Melih Demir, Mustafa Eğriboy, Arife Ayaz, Orhan Yıldız, Ayşegül Kara, Doğukan Güngör, Ayhan Akgöl, Hakan Akçı, Alaadin Kara ve Onur Arslan.  Burada bulunan insanlar Zonguldak’ın kalbi. Sizin pompaladığınız kan bizim yönetim gruplarında mesailerini verecek insanların çabaları ve çalışma gruplarının, meclislerin uğraşlarıyla şehrin en ucra köşesine kadar ulaşacak. Kent konseyinin amacı budur.’ şeklinde konuştu.

‘FARKLILIKLARDAN TEK BİR SES ÇIKARMAMIZ MÜMKÜN’

Kent konseyinin hep bir parçası olduğunu söyleyen Ekrem Murat Zaman bu zaman kadar bütün projelerin içerisinde olduğunu söyleyerek ‘Ben kent konseyinin hep bir parçasıydım. Kent konseyi kurulduğundan bu yana bütün çalışmaların içerisinde oldum. Sadece kent konseyinin değil bu kentte yapılmış bütün projelerin içerisinde oldum ancak bir takım şeylerin çok iyi gitmediğini ve başarısız olduğunu gördüm. Yesari Sezgin’i daire başkanlığı için tebrik ettim Çok zaman ayıramayacağını bu işin fedakarlık istediğini düşünüyorum. Ben emekli oldum. Maden Müzesi’nde kalamayacağım anlaşılınca emekli oldum ama yine boş durmadım. Üzülmez ve Rat projelerinde de yer aldım. Keşke bunlar sürdürülebilir olsaydı. Bu projelerin içerisinde bulunduğum için daha çok vakit ayırabilirim. Hem Yesari Sezgin’in hem kurulun hem halkın desteği ve çalışma gruplarıyla ayrıca meclisin gayretleriyle daha iyi şeyler yapabiliriz. Hep birlikte anlaşarak karar verebiliriz.  Hepimiz farklıyız ama farklılıklardan tek bir ses çıkarmamız mümkün. Ama yönetmelik gereği bu mümkün değil. Bunu oluşturamayınca böyle bir liste oluşturduk.

 

‘KAZANAN ZONGULDAK OLSUN’

Zonguldak’ın geri kalmışlığını şehrin talihine bağlayan Zaman, ‘Zonguldak’ın geri kalmışlığı ne Yesari Sezgin ne de kent konseyidir. Zonguldak için ne yapılacaksa birlikte yapmalıyız herkesin bilgisinden yararlanmalıyız. Şu anda yaşadığımız sıkıntıların çok büyük bir bölümü bu kentin talihinden kaynaklanıyor. Talihide suçlayamayız. Sizden oy istemiyorum benim listeme oy verin biz kent konseyini elde edelim demiyorum. Biz birlikte Zonguldak için birşeyler yapmak için buradayız. Biz sizinle birlikte olmak istiyoruz. Desteğinizi istiyoruz. Siz varsanız, çalışma grupları varsa kent konseyinin önemi vardır demektir. Sizlerle birlikte neler yapabilirz. Böyle bir kenti nerelere getirebiliriz bunu istiyoruz. Sadece kazanan Zonguldak olsun istiyorum. Zonguldak söz konusuyla gerisi teferruattır.’ dedi.

Ardından kürsüye çıkan diğer aday Yesari Sezgin hakkında basına yansıyan haberlere cevap verdi. Kimseye sormadan çalışma gruplarını oluşturduğu iddialarını yanıtlayan Sezgin, karar defterini basınla paylaşabileceğini 9 üyenin imzasının bulunduğunu söyledi. Sezin, ‘İlk olarak basında çıkan haberlere yanıt vermek istiyorum. Yürütme çalışma gruplarını kimseye sormadan oluşturduğum söyleniyor. 9 kişiyle 7 Temmuz’da alınan karar sanki dün alınmış gibi gündeme getirildi. Bu yanlışı düzeltelim. Karar defterimizi herkesle paylaşabiliriz. 9 yönetim kurulu üyesinin imzası vardır.’ dedi. 

‘ZİHNİYETE BAKALIM’

Kent konseyinde bulunan üyeleri eleştiren Yesari Sezgin zihniyetlere bakarak konuşulması gerektiğini söyleyince kurul bir anda karıştı. Projeleri oluşturmanın kolay olduğunu ama hayata geçirmek için parasal ve siyasal desteğe ihtiyaç olduğunu dile getiren Sezgin, ‘Ben Zonguldaklıyım. Benden daha iyi bir Zonguldaklı olduğunu söyleyen varsa çıksın karşıma tartışalım. Zonguldak’ın proje yapma konusunda sıkıntısı yok. Plan, proje yapmak kolay ama parayı bulmak lazım. Politik destek lazım. Önemli olan uygulamaya geçirebilmek. Ekrem Bey’le bugün oturduk kongrenin nasıl yapılacağı hakkında birlikte karar verdik. Ekrem Bey’i kenara ayırarak konuşuyorum. Burdakilerin zihniyetine bakmak gerekiyor. ‘ şeklinde konuştu. Ardından eski Baro Başkanı Erol Mekik  söz hakkı istedi. Konuşmacıların ardından söz hakkı verilemeyeceği söylenmesinin ardından Mekik, Yesari Sezgin’in zihniyet sözünün açıklık getirmesini isteyerek tepki gösterdi.

‘BU PASTA BOŞ BİR PASTA’

Engin Zaman ise Yesari Sezgin kürsüdeyken 'İki senedir ne faaliyet gördük. Gelmiş burada konuşuyorsun' dedikten sonra kurulda sesler yükseldi. Ardından Sezgin, ‘Ekrem Murat Zaman’ı dışarıda bırakacak konuşacak olursam burası bir pasta. Ekrem Murat Zaman’da bu pastanın üzerindeki çilek. Çileği çıkarırsak pasta kalır. Bu pasta da boş bir pastadır’ dedi. Ardından kurulda yükselen sesler nedeniyle Kurul Başkanı Muharrem Çoşkun söz aldı ve herkesin sessiz olması gerektiğini ve oylama işlemine geçileceğini söyledi.