Zonguldak İli Yatırım Ortamı Değerlendirmesi 2. Paydaş Toplantısı gerçekleştirildi.

Zonguldak Yatırım Destek Ofisi, TEPAV ve BAKKA tarafından ortaklaşa düzenlenen Zonguldak İli Yatırım Ortamı Değerlendirmesi 2. Paydaş Toplantısı gerçekleştirildi.

Çok sayıda katılımın olduğu toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel; “ Zonguldak ili genelinde ve bölgemizde yatırım ortamına yönelik engellerin ortadan kaldırılması için ve bunlara yönelik analizlere yer verilecek. Bu da tabi ki sadece ajansın Tepav’a yaptırdığı çalışma olarak kalmasından ziyade, paydaşlarımızın da bizlerle görüşlerini paylaşarak bu kentin yaşayanlar ve bu kentte iş yapanlar olarak ne tür sorunlarımız var? Bu sorunları aşmak için neler yapılabilir? Gibi soruları cevaplamak için düzenlediğimiz bir toplantı. İnşallah bu çalışma önümüzdeki dönemde olası gelişmeleri yatırım imkanlarında, yatırım çekme doğrultusunda faydalı bir enstrüman olarak elimizin altında olacak ” dedi.

BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel’in yaptığı açıklamaların ardından kürsüye çıkan BAKKA Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Onur Çağlar yapılan toplantının amacı, yapılan çalışmalar ve hedeflerini katılımcılara aktaran Çağlar şunları kaydetti; “Bildiğiniz üzere bu gün gerçekleştireceğimiz toplantı, Yatırım Ortamı Çalışmamız kapsamında yapılan 2. toplantı olacak. Bir sonraki toplantımız bildiğiniz üzere çalışma sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılacağı kapanış toplantısı olacak ve Ocak ayında yapılacak. Ağustos ayında açılışını Sayın Valimiz Ali Kaban’ın başkanlığında yapmış olduğumuz çalışmamızın, birinci paydaş toplantısını da Ekim ayında hep beraber bu salonda birlikte gerçekleştirmiştik. Ekim ayındaki toplantıda Zonguldak ili hakkında genel bir çerçeve çizdikten sonra ilimizde faaliyet gösteren firmalarımıza uygulanacak ankete temel oluşturacak sorunlarımızı ve ilimizin sosyo-ekonomik açıdan genel durumunu tartışmıştık. Çalışmamız aslında daha başlamadan biz, yatırım ortamını burada kendi içimizde tartışarak değerlendirmiştik.

Ekim ayındaki toplantımızın ardından Aralık ayına kadar olan süre zarfında ilimizde faaliyet gösteren yaklaşık 10 bin firmadan seçilen örneklem sonucunda 370 firmaya; 13 kategoriden ve yaklaşık 11 sayfadan oluşan Yatırım Ortamı Anketimizi yanıtlamalarını talep ettik. TEPAV tarafından organize edilen saha ekibi OSB, KSS, belde, çevre yolu denemeden tespit edilen firmalara bu anketi uyguladılar. Bugün burada toplanmamızın asıl sebebi; işte bu çalışmanın sonuçlarını burada yani Zonguldak’ta yaşayan, yatırım yapan, hizmet üreten, alan, asıl sahiplerinin; yani bizlerin görüşlerine sunmak. Ocak ayında yapılacak kapanış toplantısından önce bizler ne diyoruz sonuçları nasıl buluyoruz bunları burada tartışmak.”

Açılış konuşmalarının ardından program TEPAV Proje yürütücüsü Bengisu Özenç’in yaptığı bilgilendirme sunumu ile devam etti.