Topaloğlu  Sert Çıktı;

 

“Kentimizin sokakları işgal edilmiştir, Çevre kirliliği ve kent kirliliği had safhadadır,  yol güvenliği kalmamış olup sağlık hizmetleri de iflas etmiş durumdadır” 

Tüketici Hakları Derneğinin olağan genel kulundan sonra gündem üzerine bir basın açıklaması yapan Şube başkanı Ali Topaloğlu set ifadeler kullandı. Topaloğlu dernek merkezinden yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelerine yer verdi:

Annemin rahatsızlığı nedeniyle katılamadığım dernek genel kurulumuz 28 ekim günü Yönetim kurulumuz ve üyelerimizin katılımıyla yapılmıştır. Yönetim kuruluna Ali Topaloğlu, Şeyda Kaya, Zafer Kaşka,Osman Bekaroğlu,Sinan Küçükkaya,Hüsamettin Ayvacı ve Ateş Türeli seçilmişlerdir.Yönetim Kurulumuz aynı heyecanla aşkla görevini en iyi şekilde yapacak ve kentte yaşanan Tüketici Sorunlarını aynı anlayışla çözmeye çalışacaktır. Derneğimizin çalışmalarını ve çabalarını kamuoyuna duyuran Zonguldak Yerel basınına burada bulunan siz değerli muhabir arkadaşlara,  halkımız üyelerimiz   adına teşekkür ediyoruz. 

Demokratik kitle örgütü olarak artık kentte herkes tarafından bilinen herkesimin dikkate aldığı bir noktadayız. Bu noktaya gelişte çok kısıtlı olanaklarla az sayıda üye sayesinde geldik.Bizlere  katkı sunan herkese teşekkür ederiz. Hayat pahalılığının artığı, enflasyonun dizginlenemediği günlerden geçiyoruz. Bu durum en çok yoksul ve  dar gelirli tüketicileri etkilemektedir. Evrensel Tüketici Hakkı olan ülkemizin de imza attığı en temel hak olan beslenme ve barınma hakkıdır . Resmi verilere göre ülkemizde milyonlarca insan açlık ve yoksulluk içinde yaşamakta ülkeyi yönetenlerse ülkemizin çok kalkındığından dem vurmakta ama ülke yurttaşları bundan faydalanamadığı gibi ,üstelik zam furyasıyla karşı karşıya kalmaktadır. Bu durumu asla kabul etmiyoruz. Ülkemizde sosyal politikalar hayata geçirilmeli gelir adaletsizliği önlenmelidir. 

Diğer yandan faiz lobisi üretmeden karına kar katmaktadır. Bu karı en çok bankalar faiz dışı gelirlerden elde etmektedirler. Yanı bankalar vatandaşı soymakta,iktidar ise tavşana kaç taziye tut misali  tutum alarak vatandaşın soyulmasına izin vermektedir. Ülkemizin imza imza attığı evrensel Tüketici Hakları eksiz yerine getirilmelidir.vatandaşın soyulmasına izin verilmemelidir. Kentimiz Tüketici hakları açısından sizlerinde yakından bildiği gibi vahim bir durumla karşı karşıyadır. Sokakları işgal edilmiş, Çevre kirliliği kent kirliliği hat safa da yol güvenliği kalmamış sağlık hizmetleri iflas etmiş durumda. Merkezi hükumet ve onun yerel temsilcileri,ve belediyenin  Zonguldak halkına verebilecekleri hiç bir şey olmadığı ortada, düşünün kente 5 yıldır bir hastahane yeri bulunamıyor bu utanç verici bir durumdur.

Diğer yandan yıllardır madenlerde ölen insanlara şimdide bu ölümler yetmez Termik Santraller kurarak çevre kirliği yaratmak suretiyle insanlar çoluk çocuk demeden ölüme terk edilmektedirler. Kesinlikle santral yapılmamalı çevre kirliliği yaratan santraller kapatılmalıdır. Son günlerde Zonguldak Kamuoyunu Meşgul eden Zonguldak halkının haklı tepkisine neden olan Torba yasada yer alan TTK'yı doğrudan ilgilendiren 58. Maddenin tasarından çıkarılmasını Maden işçisi üyelerimiz adına talep ediyoruz. Bu konuda Maden işçilerinin ve GMİS'ın  vereceği her türlü mücadelede onların yanında yer alacağız. Çağdaş bir kent yaratmak için hepimize büyük görevler düşmektedir. Biz tüketici örgütü olarak olanaklarımız ölçüsünde mücadelemizi sürdüreceğiz. Zonguldak Basınına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur. (Haber merkezi)