Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Geçmişin izleri” adı altında “Zonguldak Otantik Eşyalar ve Giysiler Sergisi” açıyor


Eski adı Kız Meslek Lisesi olan Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 21-23 Haziran tarihleri arasında “Zonguldak Otantik Eşyalar ve Giysiler” sergisi açacak. “Zonguldak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu ve Uzun Mehmet’i Anma Günü” etkinlikler çerçevesindeki serginin açılışı 21 Haziran Perşembe günü saat 14.30’da yapılacak. “Geçmişin İzleri” adını taşıyan sergi Atatürk Kültür Merkezi’nde 3 gün süreyle açık kalacak. Sergide Zonguldak kültürünü yansıtan otantik eşyaların yanı sıra yöresel kıyafetler de yer alacak.



BEŞ YIL ÖNCE YİNE AÇILMIŞTI

Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aynı sergiyi, Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı(ZOKEV)’nın09-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlediği “Zonguldak'ta Folklor Bienali” kapsamında açmış ve büyük ilgi görmüştü. O tarihte sergiyi gezen ve çok beğendiğini dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, katılımcılara, “kent müzesi” sözü vermiş olmasına karşın, aradan geçen altı yılda ne yazık ki somut hiçbir adım atmadı. (Haber merkezi)