Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, çalışmaları hakkında bilgiler verirken Vali Ali Kaban’ın talimatı doğrultusunda eski Tekel Binası bölgesine bina yapılmayarak düzenlemeye gidileceğini söyledi

KENTİN GİRİŞİ NEFES ALACAK

Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Kent Konseyi’nin son dönemler yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verirken özellikle eski Tekel Binası ve yanında bulunan Kızılay Kan Merkezi binası ile TTK Sağlık Müdürlüğü binalarının bulunduğu alanda yeni çevre düzenleme yapılacağını söyledi. Kızılay Kan Merkezi binası ile TTK Sağlık Müdürlüğü’nün önümüzdeki günlerde yıkılarak kentin girişinde nefes alınacak bir alan yapılacağını vurgulayan Sezgin, “Bugün gelinin noktada Sayın Valimizin de paralel görüşleri doğrultusunda ve kararlı tutumuyla alanda ki Tekel Binası’nın ve TTK’ya ait eski Savunma Müdürlüğü binasının yıkılması yine TTK’ya ait Sağlık Müdürlüğü ve Kızılay Kan Merkezi binasının yıkılma aşamasında olması sonucu alanın kavşak ve meydan düzenlemesi projesine hazır olması bizleri sevindirmiştir” dedi.

Sezgin yaptığı açıklamada, “Öncelikle Sayın Valimize bir teşekkürümüzü sizler aracılığı ile paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi şu anda yıkılmış olan eski Tekel Binası’nın bulunduğu alan için birkaç yıl önce bir düzenleme getirilmek istenmiş ve bu alana yeni bir bina yapılması gündeme getirilmişti. Kent konseyi olarak bu alana yeni bir bina yapılması projesine bazı kesimlerden aldığımız tepkilere rağmen şiddetle karşı çıkmış itirazlarımızı yüksek sesle dile getirmiş gerekli müracaatlar ile itirazlarımızı yapıp yargısal süreçte de olmak üzere konunun takipçisi olarak alanın meydan ve kavşak düzenlemesi şeklinde planlanması gerektiğini teknik gerekçeleri ile birlikte oraya koymuş ve o aşamada buraya yeni bir bina yapılmasına engel olmuştuk. Bugün gelinin noktada Sayın Valimizin de paralel görüşleri doğrultusunda ve kararlı tutumuyla alanda ki Tekel Binası’nın ve TTK’ya ait eski Savunma Müdürlüğü binasının yıkılması yine TTK’ya ait Sağlık Müdürlüğü ve Kızılay Kan Merkezi binasının yıkılma aşamasında olması sonucu alanın kavşak ve meydan düzenlemesi projesine hazır olması bizleri sevindirmiştir. Bu konu da Sayın Valimize teşekkür ediyoruz” dedi.

KENT KONSEYLERİ TEK ÇATIDA

Bölgede bulunan 10’a Kent Konseyi’nin Türkiye Kent Konseyleri Birliği çatısı altında bir araya getireceklerini de belirten Sezgin, bu noktada önümüzdeki günlerde Çaycuma Kent Konseyi ile birlikte Çaycuma Seka Tesisleri’nde bir araya geleceklerini de vurgulayarak, “Bölgemizdeki Kent konseylerinin birlikteliğinin ve ortak çalışmalarının sağlayacağı faydaları irdeleyebilmek amacı ile yaklaşık 10’a yakın Kent Konseyini Türkiye Kent Konseyleri Birliği çatısı altında bir araya getireceğimiz toplantımızı Çaycuma Kent Konseyi ile birlikte 29 Kasım 2016 tarihinde Çaycuma Seka Tesisleri’nde gerçekleştireceğiz. Türkiye Kent Konseyleri Birliği yönetimini de misafir edeceğimiz ve onlarla birlikte şehrimizde çeşitli ziyaretler de bulunacağımız etkinlik kapsamında kentimizin tanımını da önemsiyoruz” ifadelerine yer verdi.

KENT KONSEYİ OKUL YAPTIRACAK

Kent Konseyi’nin içinde bulunan kültür ve sanat grubunun önümüzdeki günlerde bir nostalji etkinliği düzenleyerek sonrasında Beycuma Beldesi’nde farklı bir okul yapacaklarını da söyleyerek sözlerine son veren Sezgin, “Bunun yanında kültür ve sanat grubu ekibimizle Zonguldaklılarla buluşacağımız nostaljik bir etkinlik ile Beycuma’da farklı bir okul da yapacağımız sosyal dayanışma etkinliğimizin de çalışmalarına başlamış bulunuyoruz” dedi. (Umut ERSES – Aycan KARADAĞ)