Üzülmez TOKİ konutlarının yakınındaki boş durumdaki eski ve yeni konutlar gece gündüz yağmalanıyor, emniyet güçleri ise çaresiz …

-ÖZEL HABER- 

Üzülmez TOKİ konutlarının ilk etabı planlanandan geç de olsa hak sahiplerine teslim edildi. Konutların çevre düzenlemesi hakkında ise hala bir gelişme yok.

Bilindiği gibi TOKİ konutlarının inşası iki etapta yapılacaktı. Yetkililer Üzülmez bölgesini belirli bir sınırdan itibaren kentsel dönüşüm için yıkmışlardı. Yıkılan bölümde evi olanların bir kısmı uzun bir bekleyişten sonra evlerine kavuştular.

Sınırın dışında kalan evler ise yıkılmadı. İlk etap tamamlandıktan sonra evlerine yerleşenlerin yanı sıra bu yıkılmayan evlerin çoğu şu an atıl ve boş durumda.

Bu bölgede halen ikamet eden Üzülmez sakinlerinin bu boş evlerle başları dertte. Çünkü gün geçmiyor ki yeni bir hırsızlık yaşanmasın.

Evlerin bazıları terk edilmiş durumda olduğundan ıssız bir yerleşim alanına dönen bölgede hırsızlar cirit atıyor.

Evlerde geride bırakılmış taşınır-taşınmaz ne varsa gece gündüz fark etmeksizin alıp götürüyorlar. Sanki yağma varmış gibi...

Evlerin su saatleri, çatı kiremitleri, plastik doğramalar, su boruları, vs. Para edecek her şeyi el çabukluğuyla kaçırıveriyorlar.

Özellikle bu atıl evlerin arasında hala içinde insanların yaşadığı ev sahipleri bu durumdan yakınıyorlar.

Olaylar hakkında bilgilendirilen polisler de dertlerine deva olamıyor,  yapacak bir şey olmadığını belirtiyorlar.

Üzülmez sakinleri; Emniyet Müdürlüğü ve diğer yetkililerin bir an önce duruma daha kapsamlı müdahale etmelerini, vatandaşın malına mülküne sahip çıkmalarını istediklerini belirtiyorlar ve kendilerini bu durumdan kurtarmalarını bekliyorlar.
(Ayşe İslamoğlu)