Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Toplaoğlu, Zonguldak’ta yapılan keyfi zamları eleştirdi.

Vatandaşın temel gıdalara ulaşmasının sağlanması gerektiğini belirten Topaloğlu, “Kenti yönetenlere soruyoruz ve açıklama bekliyoruz. Çiftçinin 1 liraya sattığı ürün nasıl oluyor da Zonguldak'ta 9 lira 10 lira olabiliyor”

Topaloğlu’nun yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Zonguldak'ta dar gelirli Tüketiciler meyve sebze yiyemeyecek mi? Bu astronomik zamları yapanlar sizde vicdan kalmadı mı? Bu Keyfi zamlara kim dur diyecek? Kenti yönetenler bu duruma ne zaman el atacak? Kenti yönetenler birde marketleri ziyaret etse? Evet, el insaf 9 Lira-10 Lira PORTAKAL olur mu? Portakal pasifikten mi geliyor? Bu kar hırsı ne böyle?

Pandemi döneminde vatandaşların karşılıklı dayanışma içerisinde olması gerektiği şu günlerde, Böylesi zamları kabul etmek mümkün değildir. İnsanlarımızın en azından bağışıklık sistemini güçlü tutabilmek için bol meyve sebze tüketmesi gerekirken fiyatların bu denli yükse olması ayıptır. Günahtır.

Sosyal Güvenlik Bakanı günlük 15 TL üzerinde geliri olan aç sayılmaz demiştir. Günlük geliri nerdeyse bir kilo portakala denk gelen vatandaş ne yapacak?

Zonguldak ticaret erbabına sesleniyoruz, Fiyatları aşağı çekin vatandaş sebze meyveye ulaşabilsin.

Kenti yönetenlere soruyoruz ve açıklama bekliyoruz. Çiftçinin 1 liraya sattığı ürün nasıl oluyor da Zonguldak'ta 9 lira 10 lira olabiliyor.

Diğer Yandan Balık Fiyatları Aynı şekilde çok yüksek. Zonguldak' ta hamsi 20-25 TL Ankara'da 15 TL. Bu nasıl oluyor. Balık Ankara'dan buraya mı geliyor?

Esnafımız Ticaret erbabımız aklını başına almalı. Denetimler tam ve noksansız yapılmalı. Vatandaşın Temel gıdaya ulaşması sağlanmalıdır.”