Zonguldak Kilimli Belediyesi'nde çalışan ve belediyeden alacağı olan işçilere, belediye başkanının, babasının beyaz eşya mağazasından alışveriş yapma karşılığında ödeme yaptığı ileri sürülüyor. 
Gazetemiz Whatsapp hattına ulaşan mağdur işçiler, "Belediye başkanı görevi kötüye kullanıyor. İşçinin 50-60 bin lira alacağı var. İhtiyacı var, gidiyor alacağını istiyor. Babasının dükkanında alış veriş yapması karşılığında işçinin borcu ödeniyor. Bu durum kabullenilemez. Biz mağdur oluyoruz. Belediye başkanımızdan alacağımızı koşulsuz ödemesini istiyoruz" dedi. 
Daha önce de görevi kötüye kullanma iddiasıyla hakkında şikayet olan  Belediye Başkanı Kamil Altun, iddialara göre işçinin içeride biriken  ikramiye alacaklarını tahsil edebilmesi için babasının iş yerinden alışveriş yapmaya zorluyor. 
Konuyla ilgili gazetemiz Whatsapp hattına ulaşan işçiler, "S.Y, M.D, B. K, A.H, K.S, S. V) isimlerini bildiklerimiz bunlar. Bu işçilerin biriken ikramiyelerini her ay 10 bin / 5 bin işçilerin hesaplarına yatırıp, para yatırdığı işçileri muhasebe müdürlüğüne aratıp 'eşya için şu kadar  para yatırdık' dedirten başkan, belediye personelini dükkana yolluyor.   Şu pandemi döneminde hastası olan, ihtiyacı bulunan içerideki  ikramiye alacaklarından para isteyen işçiye kimi zaman para yok deniyor, kimi zaman da 1000 TL, isteyene 500 TL veya 700 TL gibi meblağlarda para yatırılıyor. Fakat eşya alan işçilerin içerideki alacaklarını 5 bin, 10 bin lira şeklinde ödeyerek işçilerin alacağını bitiriyormuş ve babasına para kazandırıyormuş. Şimdi Başkan belediyeden 55 bin, 50 bin, 40 bin vs alacağı olan işçilerde mi babandan eşya almak zorunda? Senin ve babanın böyle şeylere ihtiyacı var mı? Bu gibi sorulara bir cevabın vardır. Kilimli halkı, belediye işçisi ve aileleri bir cevap bekliyor. 

MUHASEBE MÜDÜRÜNÜN KARDEŞİNİN BORCU YOK!

Ayrıca bu işlerinde muhasebe Müdürün Hanımefendi olayların neresinde, bu hanımefendinin kardeşi (T.Ç) de belediye personeli. Onca işçinin İkramiye, kömür alacağı varken, onun hiç alacağı kalmamış, bu ne turşu bu ne lahana turşusu. Hatta bu muhasebe müdürünün kardeşi başkalarının ikramiye alacaklarını da ablasına söyleyip, hesaplarına ikramiye alacaklarından para yatırtıp komisyon alıyormuş. Duyumlar böyle. Kilimli çalkalanıyor. Başkan, genç bir siyasetçisin, bu suçlamalara bir cevabın vardır galiba. Savcılar müfettişler sorar, cevap veremezsin. Bizden söylemesi. Elçiye zeval olmaz.

Kamil Başkan koltuğa oturunca ilk işin belediyenin işçisine milyarlarca borcu varken aylık 10 bin TL ücretle kiraladığın sıfır Passat'tan da haberimiz var. Ayrıca Ertürk vinç ve nakliyatın belediyeden suyun tonunu 700 kuruşa alıp tünel inşaatı firmasına suyun tonunu 3 TL sattığını ve bir vatandaşın bu işi ortaya çıkardığını, Belediyenin suyunu peşkeş çektiğini söyleyince şimdi belediyenin Ertürk nakliyat ve vinçi ortadan kaldırıp kendisinin verdiğini de biliyoruz, doğruyu bulmuşsun bu belediyede tüyü bitmemiş yetimin hakkı var!  Başkan bu Ertürk'lerle  çıkar ilişkin mi var?"
HALKIN SESİ