Kahveci okul içinde başlatılan tadilatlardan tek bir kaza sonucu zarar görmesi durumunda hesap soracaklarını da belirtti

Zonguldak Eğitim İş Şube Başkanı Metin Kahveci Kilimli İsmet İnönü ilköğretim Okulunda yaz boyunca yapılmayan tadilatın başlaması nedeniyle 16.09.2014  salı günü (dün) eğitim yapılamadığını söyledi. Kahveci bu konuda şube merkezinden yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

Yaz tatili boyunca tadilat yapılmayan okullarda yine bir Türkiye klasiği haline gelen tadilat mevsimi  okulların açılmasıyla başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önemsemediğinden dolayı yaz boyunca önlem almamasından kaynaklanan sorunlar çığ gibi büyümeye başladı. Böylece eğitim ve öğretim aksatacak hale gelmiştir.

 Kilimli'de okul dönüşümleriyle sorunlar başladı. Bölgenin en elverişsiz konumuna sahip okulu bölgenin iki büyük okulunun ilkokul kısımları birleştirildi. Bu birleştirme sonucunda yaklaşık 600 öğrenci ikili eğitim, öğretim yapacak şekilde tek yönlü yolu olan ve yetersiz bahçeye sahip bir alana sıkıştırıldı. Üstelik araçların rahat manevra yapamayacağı  bir alana sıkıştırılması bir çok olaylara sebebiyet vereceği çok net bir şekilde görülüyor.

Kilimli'deki okul  dönüşümlerin sonucu olarak gelecek 4 yıl eğitimin sekteye uğrayacağını,  şimdiden söyleyebiliriz.

Yaz tatili boyunca yapılmayan boya, badana, tuvaletlerin bakımı ve çatı onarımı gibi eksikliler okulların açılmasıyla başlanması  yönetim  beceriksizliğidir.

 Oysa bu süreçte milli eğitim müdürlüğü okulları yeni eğitim ve öğretime hazırlaması gerekirken maalesef millisi yok edilmiş bakanlığın  en önemli asli görevini  kasıtlı olarak bir kenara koymuş  oysa onlar  kadrolaşmak için  okul müdürlerini afaroz etmeyle meşgul olmuşlardır  Yine maalesef  Milli Eğitim Müdürlüğü asli görevler konusunda zafiyete düşmüş, mesaisini idari kadroda (müdürler) soykırımın yapıldığı icranın takipçiliğini yapmakla meşgul olmuşlardır. Bir başka deyişle masum insanların müdürlükleri elinden alınarak biat kültürüne dayalı idari kadrolara yol verilerek çalışkan idareciler yok edilmiştir.Bu günahı işleyenlerin adalet terazisi olmadığı gibi insanlık ve vicdanen de tartışılır konuma gelmişlerdir. İşte bu süreç okulların genelinde bilimi değil doğmaları eğitim diye yutturanların çağdaş eğitim, evrensel eğitim diye bir dertleri olmadıkları açıkça görülmektedir. Onların kafasında Afrika eğitimi yada şeriat eğitimi gelmektedir. Okulların durumuna opjektif olarak bakanlar manzaraları çok rahat görecektir.

Kilimli bölgesinde  Müdürlerin görevden alınma sürecinin  okul tadilat işlerine  eklenmesiyle  birlikte okullarda eğitim alt yapısının oluşturulamamasına neden olmaktadır. . Çünkü herkes kendi derdine düşmüş ve eğitimi , okulu düşünen olmamış  müdürler küstürülmüştür. Bu gün ben yaptım oldu mantığının sonuçlarını veliler ve masum çocuklarımız çekecektir. Bir çok sivil toplum örgütünün uyarmasına rağmen uygun olmayan bu ortama tıkılan(öğrenciler ve öğretmenler)   aslında  Kilimli'nin geleceğidir.   Eğitim İş olarak bu konuda defalarca söylememize rağmen   sağlıksız okul ortamı yaratanların  geliş gidişi olmayan dar yollarda, eğitime elverişsiz okul bahçesinde   her hangi bir çocuğumuzun zarar görmesi durumunda sorumluluğun  İlçe Milli Eğitim yöneticileriyle birlikte Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğünde  olduğunu tarihe not düşerek  belirtiyoruz. Bu konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.