Zonguldak Arelel İnşaatın Sahibi Davut Acar’ın dönemin belediye başkanı Muharrem Akdemir zamanında yaptığı yolsuzluklarla ilgili Halkın Sesi’nin ihbar kabul edilen haberlerinin ardından açılan tarihi davanın ilk duruşması yapıldı. Zonguldak 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nce görülen ilk duruşmaya davanın bir numaralı sanıkları Muharrem Akdemir ve Davut Acar katılmadı.

Batık müteahhit Davut Acar, Zonguldak eski Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Başkan Yardımcıları Şenol Şanal, Nilgün Sarbay ve Erhan Darende, dönemin Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk halkında açılan davaya Nilgün Saray ve Erhan Darende dışında kimse katılmadı. Akdemir döneminde AKP Meclis üyeleri tarafından açılan davada ifade veren Sarbay suçlamaları kabul etmezken, Darende ise yaklaşık bir yıl kanser tedavisi gördüğünü o tarihte atılan imzalardan sorumlu olmadığı söyledi.
öte tandan duruşmanın en ilginç tarafı ise AKP Meclis üyelerinin sadece Muharrem Akdemir’den şikayetçi olduklarını söylemesiydi.  

O tarihte Halkın Sesi’nin ısrarlı haberlerine rağmen Muharrem Akdemir yönetimi, Davut Acar’a ihalesiz ve doğrudan temin yöntemiyle milyonlarca lira değerinde iş vermişti.

Bir daha ki duruşmada sanıklardan hangisinin  ne ifade vereceği ve kimin kimi satacağı merak ediliyor.