CHP Grup Sözcüsü Atınç Kayınova, 1,5 yıldır makam odasını başkan vekillerine vermeyen Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'a böyle seslendi:

"KİMDEN NEYİ SAKLIYOR"

Zonguldak Belediyesi'nin AKP'li Belediye Başkanı Selim Alan'ın tam 1,5 yıldır vekalet verdiği meclis üyesine makam odası yerine toplantı salonunu tahsis etmesi,  Özel Kalem Müdürü ve korumasını çekmesine ilk CHP'den tepki geldi.  CHP grup sözcüsü Dr. Atınç Kayınova karar için, "Onur kırıcı bir uygulama. Başkan odasını kendi meclis üyelerinden sakınıyorsa kesin korktuğu bir şey vardır" dedi. 

122 YILDIR BÖYLE BİR UYGULAMA YOK

CHP grup sözcüsü Atınç Kayınova, kararın onur kırıcı bir uygulama olduğunu belirterek, "122 yıllık geçmişi olan Zonguldak Belediyesi'nde bu güne kadar böyle bir uygulamanın örneği yok. Başkan vekilliği başkanlık makamında yapılır. Bugüne kadar o vekalet sürecinde bir çok eski bakan ve milletvekili, şehri yöneten insanlar başkan vekilini makamda ziyaret etmiştir. Bu uygulama sadece başkan vekilliğinde oturan meclis üyelerini değil şehrin tüm kimliklerine karşı yapılmış son derece saygısız bir eylemdir" dedi.

UTANÇ VERİCİ

 Siyaset ahlakında böyle bir uygulamayı düşünmenin bile utanç verici olduğunu ifade eden CHP Grup başkan vekili Atınç Kayınova,  "Bunu yapan belediye başkanı kadar o görevi bu şartlarda kabul eden meclis üyesi arkadaşlarımı da kınıyorum. Adında adalet olan bir partinin seçilmiş belediye başkanı o seçimde meclis üyelerinin kendisinden fazla oy aldığını unutmuş görünüyor. Başkan, meclis üyesi arkadaşlarını makam odasına sokmaktan kaçınıyor ise saygıdan, şeffaflıktdan, adaletten ve güvenden bahsedemez. Bu uygulama Zonguldak'ta AKP'ye oy vermiş insanlara yapılmış bir saygısızlıktır. Siyaseten de utanç verici bir durum" şekilde konuştu.

KİMDEN NEDEN KORKUYOR
Yapan için şaşırmadık ama bu karara rağmen toplantı odasında oturmayı kabul eden meclis üyesi arkadaşlarımı kendilerine saygı duymaya davet ediyorum. Zonguldak'ı yönetmek için vekil bıraktığı kişiden odasını sakınan, evrakları kaçıran bir belediye başkanı muhalefetten ve halktan neler gizlemez! Kimden neden korkuyor? Bu onun vekil bıraktığı kişiyi, şehri ve insanını önemsemediğini gösterir. Seçim döneminde başkanlık makamının kapısını sökeceğini söyleyen Sayın Selim Alan'ın kendi meclis üyelerinden bile korktuğunu bu vesileyle de öğrenmiş olduk" dedi.