Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile Arelel İnşaat’ın Genel Müdürü Davut Acar arasındaki yakınlık sınır tanımıyor…

Kimin eli, kimin cebinde?



Halkın Sesi, Zonguldak Cumhuriyet Savcıları’nı göreve davet ediyor… Göreve geldiği günden itibaren yasa dışı bir çok karara imza atan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile Arelel İnşaat’ın Genel Müdürü Davut Acar arsındaki yakınlık sınır tanımıyor. Belediye’nin doğrudan temin işlerinin büyük bir bölümünü Arelel İnşaat’a veren Zonguldak Belediyesi, ekonomik sıkıntıyı bahane ederek taşeron firmalara aylarca para vermezken, Arelel’e düzenli olarak her gün 10 bin lira veriliyor. Başkan Akdemir ile Davut Acar, sık sık mesai bitiminden sonra başkanlık makamında bir araya geliyor… Halkın Sesi, Zonguldak Belediyesi’nde denetimlerini sürdüren Mülkiye müfettişinin 2014 ve 2015’de yapılan doğrudan teminleri mercek altına almaya davet ediyor. Neden Arelel?
ARELEL KAZANIYOR, CHP SUSUYOR
Son 5 yıldır ayyuka çıkan bu ilişki siyasi kulislerde dilden dile dolaşırken, CHP yönetimleri ve CHP Meclis Grubu kamu vicdanında rahatsızlık yaratan milyonluk ihaleler karşısında susmayı tercih ediyor. Son 5 yılda Zonguldak Belediyesi’nden 100 binlerce liralık ihale alan Arelel, yasaya göre 17 bin liranın altında yapılan doğrudan teminlerin neredeyse tamamını alıyor. Esas iş kolu olan inşaat ve nakliye dışında birçok kalemi Arelel’den temin eden Zonguldak Belediyesi, kamuyunu milyonlarca lira zarara uğratıyor. Piyasa bedelinin üzerinde alınan işler muhalif partiler tarafından da sorgulanmıyor. Belediyenin üst düzey yöneticilerinin Davut Acar’ın ofisinde sık sık bir araya gelmesi akıllara yeni soru işaretleri getiriyor… Halkın Sesi, yaptığımız haberler üzerine tamamen durdurulan doğrudan teminlerle ilgili belgelerin tamamını yarın yayınlayarak, tüm gerçekleri gözler önüne serecek.
Haber: Mustafa ÖZDEMİR