Zonguldak Valiliği’nce hazırlanan kentsel tasarım ve turizm projeleri basına tanıtıldı…  Vali Ahmet Çınar, yıkımların devam edeceğinin sinyalini verdi:

“KİMSE BABAMIN OĞLU DEĞİL”

İŞTE YIKILACAK YERLER

Sahil boyunda yapılacak projede Maden Mühendisleri Odası'nın yıkılmayacağını dile getiren Vali Çınar, “Yıkılacak olan yapıların arasında Camlı Köşk, Deniz Köşkü, sahilde bulunan kafeler ve restoranlar bulunuyor.  Bu bölgeler Zonguldak halkınındır. Kimin çay, kimi rakı mekanı haline gelmiş yerleri Zonguldak halkına teslim edeceğiz. Çünkü kaçak ve işgalci konumundalar. İşgal edenlere bir baksanız içerisinde memurlar bile var. İhbar etmesi gerekenler gidip işgal etmişler. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Diğer kaçaklar ne olacak bilmem. Zonguldak’ın tüm kaçaklarını yıkmaya ne araç yeter ne personel yeter. Kimse benim babamın oğlu değil. Kanun neyse odur.  Biz kral değiliz. Kanun var., mahkeme var. İnsanımız şehrimiz için Doğru olanı yapıyoruz. Kafamı çevirdiğimde bir sürü kaçak gasp edilmiş halkın hakkı. Olur mu böyle?” 

FEVKANİ KÖPRÜ RİSKLİ

Şehrin göbeğindeki Fevkani Köprü’nün her şeyden önce insan sağlığını tehdit eder boyuta geldiğini söyleyen Vali Çınar, “Fevkani Köprüsü aslında riskli bir alan, hayat, Orada bir sürü dükkan var, insanlar yaşıyor, alışveriş için gidip gelenler var. Orasının bir an önce yoluna konulması gerekiyor. AFAD Müdürlüğümüzün ve bazı kurumların raporları var” dedi.

LAVUARA YERALTI ÇARŞISI

Yeni yapılacak proje kapsamında Lavuar alanının altına yeraltı çatrşısı yapılabileceğini ifade eden Çınar, şöyle konuştu: “Lavuar alanı TOKİ tarafından yapılacak proje bu yıl içinde başlayacak. Lavuar Alanı’nın Yeraltı Çarşısı’da olur yukarısı da olur. Bu alana 100 tane dükkan yapılırsa ve bu dükkanlar oraya taşınırsa köprüyü de yıkalım diye düşünüyorum. Bu belediyenin sorunu ancak ben fikrimi söylüyorum. Köprü şehrin sirkülasyonunu, hava akışını, her şeyini bozuyor. Tepemize yukarıdan bir şey düşmüş gibi duruyor. Böyle bir şey varsa bazı metal kısımları kalacak şekilde betonları tamamen kaldırılarak bir çözüm bulunabilir.”

PROJELER TEK BİR SİTEDE TOPLANDI

Zonguldak Valiliği tarafından yapılacak dev proje, görsellerle desteklenerek proje.67.gov.tr adresinde yayınlandı. Projenin içeriği ve görsellerini görmek isteyen vatandaşlar merak ettiği sorulara bu sitede yanıt bulabilecek.