Emniyet Müdürü Turanlı, Halkın Sesi’nin manşetine yine Twitter’dan cevapla tefecileri yüreklendirecek bir üslup kullandı

“KİMSEDEN SUFLE ALMAYIZ”

Halkın Sesi’nin günlerdir gündemde tuttuğu tefecilerle ilgili ısrarlı haberleri, kamuoyunda geniş yankı buldu. Dünkü, “Tefeciler cirit atıyor, Müdür bey Twit atıyor” manşetimize resmi açıklama yapmak yerine yine Twitter’dan yanıt vermeyi tercih eden İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, tefecileri yüreklendirecek bir üslupla kullandı.

İŞTE O TWİT

“Devlet, devletine saygılı, kanunlarına riayet eden, ihtiyaçlarını meşru zeminlerde karşılayan her mağduru, her mazlumu korur. İnsanımıza yardım, hukukunu koruma noktasında herkese kapımız açık, görevden kaçmayız ancak kimseden sufle almayız.”

HALKIN SESİ SORUYOR

Medyanın ısrarlı haberlerinin ardından kaçak ve bonzai çeteleri ile kararlı bir mücadeleye giren Zonguldak polisi, tefecilerle mücadelede neden yetersiz kalıyor? KOM ekipleri son 10 yılda tefecilere yönelik tek bir yasal işlem yaptı mı? Yüzlerce madenci ve esnafı borç batağına sürükleyerek kayıt dışı milyonlarca lira rant sağlayan tefecilere korku salması beklenen bir emniyet müdürü, “Kimseden sufle almayız” sözleriyle Halkın Sesi’ne atıfta bulunurken, tefecileri cesaretlendirdiğinin farkında değil mi? Polis, medyada yer alan haberleri ihbar kabul etmek zorunda değil mi? Mafyavari ilişkiler yumağında tefecilerden korktukları için şikayetçi olamayan vatandaşın hakkını kim arayacak? Zonguldak’ta “Saygın meslek” haline gelen tefecilik ne zaman bitecek?