CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkan Adayı Hürmet Kartal: 

"KİMSENİN ADAYI DEĞİLİM"

CHP Merkez İlçe kongresi öncesinde işadamı Hürmet Kartal, başkan adaylığı açıkladı.Hür iradesi ile kimsenin adayı olmaksızın yola çıktıklarını vurgu yapan Kartal, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Değerli basın mensupları, sevgili yol arkadaşlarım. 

    17 Aralık 2017 tarihinde yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak merkez ilçe başkanlığı seçiminde adaylığımı açıklamak için düzenlediğimiz  toplantıya katılımlarınız için teşekkür ediyor, hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum...
Hoş geldiniz...
  1976 yılında Zonguldak’ta doğdum, eğitim hayatım Zonguldak'ta geçti. Halen Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi 3. Sınıf öğrencisiyim.  Gıda ve hayvancılık sektöründe ticaret yapmaktayım. Evli ve 1 çocuk babasıyım.
   Uzun zamandır Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında siyaset yapıyorum.  2014 yılında yapılan mahalli idareler seçimlerinde partimizden Zonguldak Belediye meclis üyesi adayı gösterildim. Sadece aday olduğum seçimde değil, genel seçimlerde de tıpkı diğer partili arkadaşlarım gibi sahada çalıştım.

Bundan sonra da şartlar ne olursa olsun aynı heyecanla Cumhuriyet Halk Partisi'ne katkı vermeye devam edeceğim.  
    
Ben de her Zonguldaklı gibi ülkemizin ve kentimizin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik sorunlardan rahatsızlık duyuyor, kurtuluşu genelde ve yerelde CHP iktidarında görüyorum. Burada benim gibi düşünen tüm yurttaşlarımızı ve Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımı aktif siyasete davet ediyorum.
Öncelikli hedefimiz,  parti içi çekişme, enerji ve mücadeleyi yerel ve genel seçimlerde de gösterecek kadroları oluşturmak, bu heyecanı 2019'a taşımaktır. 

Yönetim anlayışımız, parti içi çekişmeleri unutarak, daha güçlü bir Türkiye ve Zonguldak için halkın beklentilerini yönetim kademelerine taşımak ve hayata geçirmek olacaktır.

Maalesef geldiğimiz noktada parti içi hesaplaşmalar bu açıklamayı yapmaya beni mecbur kılmıştır.  
Altını çizerek söylemek istiyorum ki...
Ben ve arkadaşlarım hiç bir kimsenin, hiç bir grubun adayı değiliz...
Hür irademiz ve üyelerimizden aldığımız güçle bugün CHP Merkez İlçe Başkan adayı olarak huzurlarınızdayım. 

Küskünlüklerin son bulduğu, "Tek adam" değil kolektif siyasetin hakim olduğu, ayrıştırıcı değil katılımcı bir anlayışla yönetilen, pozitif ayrımcılık yaparak gençlerin ve kadınların daha fazla yönetim kademelerinde olduğu bir Cumhuriyet Halk Partisi hayaliyle yola çıkıyoruz.

İşte bu hedef ve hayal ışığında tüm delege arkadaşlarım ve büyüklerimin desteğini yanımızda istiyorum.
 Son derece demokratik bir ortamda geçeceğine inandığım merkez ilçe kongresi öncesinde 4 aday çıkmasını CHP'nin parti içi demokrasiye verdiği önem ve zenginlik olarak görüyoruz. 
 Üye iradesinin her türlü gücün üzerinde olduğuna inanan bir arkadaşınız olarak, birlikte üretip birlikte yönetmek istiyoruz.
   Değerli arkadaşlarım;
genç beyinlerin politikaya taze kan  olacağına olan inancımla göreve geldiğimizde seçme ve seçilme hakkı olan tüm gençlerimizi CHP çatısı altında siyaset yapmaya davet edeceğiz.
 İktidarın her türlü baskısına boyun eymeyen tüm halkımızla kol kola girerek iktidar yürüyüşünde en ön saflarda yürümek istiyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle herkese tekrar teşekkür ediyor, sevgi ve saygıları sunuyorum. 
Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi,  yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk..