Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce düzenlenen 29. Yerel Medya Özendirme Yarışmasında röportaj dalında ülke birinci olan Halkın Sesi yazarı Hülya Kıral, önceki gece TBMM’de düzenlenen törende ödülü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın elinden aldı.

“Madende Kadın Olmak” isimli röportajıyla yarışmaya giren Hülya Kıral’ın yazısı jüri tarafından en başarılı röportaj olarak nitelendirilmişti.

TBMM’de düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet  Atalay, Basın yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Halkın Sesi Gazetesi Sahibi Mustafa Özdemir, milletvekilleri, gazetelerin Ankara temsilcileri, çok sayıda konuk ve davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından BYEGM'nü tanıtan bir sinevizyon gösterisi sunuldu.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç BYGEM gelişimine dikkat çekerek “Göreve geldiğimizdeki Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ile bugünkü arasında çok fark var. Sürekli geliştirdiğimiz kurumuz artık bugün asli görevini yerine getirmektedir. Hazırladığı projeler ve destekler ile de yerle medya ya katkı sunmaktadır” dedi.

Arınç’ın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. İlk olarak röportaj dalında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Halkın Sesi yazarı Hülya Kıral ülke birincisi olduüu “Madende kadın olmak” isimli yazısının ödülü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın elinden aldı.

Ödül törenin ardından verilen akşam yemeği ile program sona erdi.  Yıldırım YILMAZ