“Şalvarlı Aday” sloganıyla bağımsız milletvekili adayı olan Safiye Orhan Baltacıoğlu, Halkın Sesine konuştu:

“KİRLİ ELLERLE, TEMİZ SİYASET”

Zonguldak’ın tek bağımsız milletvekili adayı Safiye Orhan Baltacıoğlu, hiçbir siyasi partiye güvenmediği için aday olduğunu belirterek, “Kadınların, ,işçilerin, ev hanımlarının, köylülerin, esnafın temsilcisi olarak milletvekili adayı oldum. Zonguldaklıların avukatlığını yapmaya hazırım. Bağımsız aday kazanamaz diye bir önyargı var. Zonguldak, tarihinde bir ilki yaşayacak. Şalvarımla yola çıktım 25 Haziran’da TBMM’de halkın iktidarı hak ettiği yeri alacak. Üreten bir toplum için mecliste ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. Şalvarlı aday, Sağ elini kaldırarak fotoğraf çektirmesini ise, “Kirli ellerimizle, temiz para kazandık. Temiz siyaset yapacağız” şeklinde açıkladı.

“OLMAYAN PARA İLE SEÇİM BÜTÇESİ”

Ereğli’nin Kızılca Köyünden Milletvekili adaylığına soyunan 2 çocuk annesi 41 yaşındaki, pazarcı Safiye Orhan Baltacıoğlu, Tersaneler, TTK, Üniversite konusunda Zonguldaklıların hep kandırıldığını ifade ederek, “Seçimden seçime seçmeni hatırlayan siyasetçilerin bizleri kandırmasına artık izin vermeyeceğiz. Eşimle konuşup aday olmaya karar verdiğimde çevremden büyük destek gördüm. 7 kişilik seçim komitemde komşu köylerden arkadaşlarımız var. Sosyal medyadan adaylığımı öğrenip destek veren insanlar var. Olmayan para ile seçim bütçesi oluşturduk. Pazardaki müşterim bile seçim komitemize destek veriyor. Bu desteğin sandığa yansıyacağına şüphem yok” şeklinde konuştu.

“BEN KİMSEDEN İCAZET ALMAM”

Mevcut milletvekillerinin son derece kötü performans gösterdiğini, günü geldiğinde telefonlarını dahi açmadıklarına vurgu yapan Şalvarlı Milletvekili Adayı Safiye Orhan Baltacıoğlu şöyle konuştu: “Ben ulaşılabilir bir vekil olacağım. Kimse bizi abdal yerine koymasın. Onlarında benim gibi iki eli, iki gözü var.  Kimse siyasetin doktorasını yapmadı. Ben onlardan daha özgür ve bağımsız olacağım. Çünkü onlar partilerinden, Genel başkanlarından icazet almadan konuşamaz. Ama ben halkın sorunlarını her platformda dile getireceğim. Seçilirsem kesinlikle başka siyasi partiye transfer olmayacağım.”