Pazartesi günü afet boyutunda çok daha güçlü fırtına bekleniyor 

KIRMIZI ALARM!!!

Zonguldak, önceki gece yaşanan fırtınanın yaralarını sarmadan ikinci ve çok daha güçlü bir fırtınayla karşı karşıya. Meteoroloji verilerine göre, pazartesi günü gece saat 21.00 ile 24.00 arasında en üst seviyeye ulaşması beklenen fırtınanın şiddetinin 10-12 arasında olacağı tahmin ediliyor. 
Önceki gün yaşanan ve tahribata neden olan fırtınanın 8-10 şiddetinde olduğu düşünülürse çok daha etkilisinin pazartesi gelecek olması uzmanları korkutuyor.
Dünya medyasına ilk haber olacak kadar etkili olacağı tahmin edilen fırtına için yetkililerin vatandaşları yeterince uyarmayışı ve tedbir almayışı nedeniyle facianın boyutlarının çok daha ağır olmasından endişe ediliyor.

HALKIN SESİ UYARIYOR 
Başbakan Binali Yıldırım’ın bugünkü Zonguldak gezisi nedeniyle devlet, fırtına için yapılacak çalışmaları ve Pazartesi çok daha etkili olması beklenen fırtına için alınacak tedbirleri askıya aldı.
Önceki gün etkili olan ve EREN Limanının mendireğini sağlı sollu yıkan fırtınanın çok daha güçlü olarak pazartesi gelecek olması Zonguldak Limanının kuzey mendireğinin de yıkılabileceği ihtimalini akıllara getirdi. Cumartesi ve Pazar günü mendirekte alınabilecek tedbirlerle bu ihtimal ve doğacak hasar riski en aza indirilebilir. Valilik, kriz masası kurarak can ve mal kaybını en aza indirebilir. Meteoroloji ve Valilik bir basın toplantısı düzenleyerek halkı fırtına ve etkileri konusunda bilgilendirebilir.