Çaycuma ilçesinde 12 yaşında kas gevşekliğine bağlı görülen Spinal Muskuler Atrofi (SMA) hastalığına yakalanarak tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Esra Erkeç, hayata tutundu. Aradan geçen sekiz yılın ardından kitap çalışmalarını sürdüren Esra ilçedeki Damla Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi eğitimi görüyor. Daha önce “Hayallerim Gerçek olsa” ve “Bir Dilek Tuttum” adlı iki kitap çıkaran ve üçüncü kitabının çalışmalarını yapan Esra, 3 yaşında iken SMA isimli hastalıkla tanıştığını ifade etti. O süreçten sonra ailesi ve kendisi için uzun bir yolculuk başladığını anlatan Erkeç şöyle konuştu: 


"İlkokula babam kendi arabamızla getiriyordu. Ortaokulu başka bir okulda okudum. 6. sınıfın birinci dönemi zor da olsa gittiğim okuluma 2. dönem gidemedim. Hastalığım ilerleyince yürümem durdu. Sonra açıktan liseye başladım. Yürümem durduğunda fizik tedavi merkezine başvurduk. Orada psikolog Bilge Açıkgöz'le tanıştım. O bana bir sohbet esnasında 'Hayal kurmayı sever misin' diye sormuştu ve ona çok sevdiğimi söylemiştim. Sürekli hayaller kurduğumu söylemiştim. Bana 'Bir hayalini yazıp getirir misin' dedi. Eve geldiğimde hayalimi yazıp kendisine getirdim. Hayalimi çok beğenmişti. Yazıya yönelik bir yeteneğimin olduğunu keşfetmişti." dedi.

“ÜÇÜNCÜ KİTABIMI ÇIKARMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

O günden sonra yazmaya başladığını belirten Erkeç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir yıl sonra bir dosyada hayallerim ve yazılarım birikmişti. Bir gün bana 'hayallerini kitaplaştırmak ister misin' diye sorduğunda çok şaşırmıştım ve çok sevinmiştim. Bilge Açıkgöz sayesinde hayallerimi bir kitap haline getirdim. Sonrasında yazmaya daha çok heves ettim. Düşüncelerimi, hayallerimi, etrafımda gördüklerimi her şeyi yazıya aktarıyordum. Yazı benim için hayallerime girme yolum, özgürlüğüm diyebilirim. Yazmayı bırakmayı düşünmüyorum. Kendimi ne zaman hissetsem yazılarımda buluyorum. 2011 yılında “Bir Dilek Tuttum” adlı 2.kitabım basıldı. Şu an 3.kitabımı hazırlıyorum. Daha çok şiire yöneldim. Şiir yazıyorum, yeni yazılar da yazıyorum. Üçüncü kitabımı çıkarmayı düşünüyorum. Yazı yazmak öyle mükemmel bir şey ki bedeninizin ulaşmadığı yerlere bedeniniz ulaşıyor. Hiç tanımadığınız insanlara yazılarınız sayesinde ulaşılabiliyorsunuz. Bu şekilde tek yürek olabiliyorsunuz. Ben kitap okumayı çok seviyordum. Yazılarımla hayata daha çok tutundum.”  SMA hastası Esra Erkeç, üçüncü kitabını çıkartmak için yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. (İHA)