Zonguldak Merkez Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören kız öğrenciler sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Kilimli İlçesi sahil yolunda bulanan hayvan barınağını ziyaret ederek yanlarında getirdikleri mamalarla kendi elleri ile hayvanları beslediler.
Okulun Beden Eğitimi öğretmeni Şevki Acar ise yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi: "Okulumuz öğrencileri ile sosyal sorumluluk projesi etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize toplumda hayvan sevgisini aşılamak ve onlara karşı daha duyarlı olmaları için böyle bir ziyaret yaptık. Ziyaretimiz esnasında hayvanlara hem yiyecek getirdik hem de barınakta eksik olan kapı ve pencere gibi eksik olan malzemeleri temin ettik. Toplumda öğrencilerimizin yanı sıra tüm halkımızın da bu konuda yardımcı ve duyarlı olmalarını istiyoruz “ dedi. 
Öte yandan her gün düzenli olarak hayvan barınağını ziyaret ederek onların hayata tutunabilmesi için her türlü yardımlarını yapan Ayşegül Akkaş, Asuman Akdoğan ve Ufuk Işık isimli gönüllü hayvan severler ise burada yapmış oldukları ortak açıklamada şu ifadeleri kullandılar: "Hayvanların beslenme noktasında inşaatı devam eden İl Özel İdaresi Bakımevindeki engelli köpeklerimiz dahil olmak üzere çok sayıda sahipsiz canımız yaşam şansı buldu. Belediye Başkanımız Sayın kamil Altun bize bu alanı kullanma izni verdiği için çok teşekkür ediyoruz. Bu terk edilmiş konteyner’a koca yürekli insanların destekleriyle hayat verdik. Sahipsiz hayvanlarımızın barınıp beslenebileceği bir yaşam alanı oluşturduk. Bu gün burada Yayla mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencilerinin ve öğretmeni Şevki Acar’ın bizleri ziyaret etmeleri bizleri ziyaret ederek kapı ve pencereleri taktırarak bizleri çok mutlu ettiler. Güzel yürekli öğrencilerimize ve onların yetişmesinde katkıları tartışılmaz olan öğretmen ve okul yönetimine canlarımız adına minnettarız, başkalarını da örnek olması sahipsiz hayvanlara hep birlikte sahip çıkmamız en büyük temennimizdir" (Haber Merkezi)