Türk Kızılayı’na Zonguldak’ta üretim yapan firma tarafından 200 bin adet solunum koruyucu maske bağışında bulunuldu.

Zonguldak üretim yapan MFA Solunum koruyucu Maskeler firması Türk Kızılay’ının ulusal ve uluslar arası çalışmalarında Türk Kızılayı çalışanlarının ve diğer ihtiyaç sahiplerinin solunuma bağlı risklere karşı korunmada destek olmak amacı ile 200 bin adet AB standartlarında üretilmiş maske bağışında bulundu.

Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi ile irtibata geçen firmaya ait numune ürünler Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’a ulaştırıldı. Akar da konu ile ilgilendi ve ürünleri inceledi. Genel merkez ve Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün koordinatörlüğünde ortaklaşa yürütülen çalışma ile Ankara’dan gelen Kızılay TIR’ına yükleme ve sevk işlemleri başlatıldı.

Şube Başkanı Nihat Aygün Ankara’da genel başkanı ile yaptığı görüşmede bu maskelerin başta Suriye sınırı ve Afrika olmak üzere çalışanların başta salgın hastalıklar olmak üzere solunama bağlı risklerden korunmasında önemli bir destek olduğunu dile getirerek Murat Uzun ve Fatih Furtun’a teşekkür etti.

Aygün MFA’nın Zonguldak için önemli bir kazanım olduğunu başarılı ve örnek işletmeleri arasında yer aldığını ve Zonguldak için gurur kaynağı olduğunu ve başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu. Firma ortakları Murat Uzun ve Fatih Furtun birlikte yaptıkları açıklamada şu görüşleri dile getirdiler:

"MFA Solunum Koruyucu Maskeler olarak hem ulusal hem uluslararası boyutta ticari faaliyetlerimizi bir Zonguldak Markası olarak artırarak devam ettiriyoruz. Mevcut üretimlerimizin yanında Türkiye’de ilk olacak olan yeni yatırımlarla önümüzdeki günlerde hem ilimize hem de ülkemize önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Diğer yandan sosyal sorumluluk projelerine de önem gösteriyoruz. 2012-2013 yıllarında LÖSEV’in maske ihtiyacına tüm Zonguldak adına destek olmaya çalıştık. 9 Eylül Üniversitesinin ulusal ve uluslarası yarışlarda mücadele eden Solaris Güneş Arabası ekibinin faaliyetlerine 2013-2014 yıllarında desteğimizi yine Zonguldak adına sürdürdük. Şimdi ise orta doğunun kabusu haline gelen mers virüsü, Afrika da ebola virüsü gibi salgın hastalıkların yayılması nedeni ile bu bölgede faaliyetleri olan son dönemde ulusal ve uluslar arası yükü ağırlaşan Türk Kızılayı ekibinin çalışmalarında katkı sağlamak düşüncesi ile yine Zonguldak adına Türk Kızılayına 200.000 adet AB standartlarında maske bağışı yaparak destek vermek istedik. Önümüzdeki yıl ise bu tehlikeli virüsler ve olası salgın hastalıklar nedeni ile Zonguldak’tan gidecek olan hacı adaylarımızın korunmasına yardımcı olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı Zonguldak Şubesi ile irtibata geçerek tüm hacı adaylarımıza gerçek koruma sağlayan maskeleri sosyal sorumluluk kapsamında vermeyi planlıyoruz. Bu vesile ile Kurban Bayramının başta ilimiz bölgemiz ve ülkemize olmak üzere, başta savaşların yaşandığı yerlerde ve tüm İslam coğrafyasında kardeşliğe huzura vesile olmasını diliyoruz."