Basın İlan Kurumunun çağrısı üzerine gazeteciler kan bağışında bulundu

Kızılaya “basın” kanı

Basın İlan Kurumu (BİK) Zonguldak Şube Müdürlüğü tarafından, Karaelmas Gazeteciler Derneği ve Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti aracılığıyla gazetecilere çağrıda bulunarak kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kızılay tarafından lavuar alanına yeni yapılan Şehit Hasan Bilgin alma biriminde düzenlenen kan bağışına Basın İlan Kurumu İl Müdürü Ali Nuhoğlu’nun yanı sıra Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav ve Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık’ın yanı sıra Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, Türk Kızılayı Derneği Başkanı Nihat Aygün ve kentte görev yapan gazeteciler katıldı.

İlk olarak kan alma sedyesine yatarak kan bağışında bulunan BİK Zonguldak İl Müdürü Ali Nuhoğlu, özellikle son dönemde Kızılay’ın kan stoklarının azalmasından dolayı vatandaşların hasta yataklarında kan beklememesi için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyerek, “Kızılay’da kan stoklarının azaldığı ve özellikle kış aylarından dolayı insanların kan verme noktasında daha az müracaat ettiğinde bir beyanı oldu. Bizde basın olarak bu konuda duyarlı olalım istedik ve 2 gün önce Cemiyet Başkanımız Derya Akbıyık ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanız Osman Sav ile görüştük ve bunun üzerine bugün bu etkinliği düzenliyoruz. Bugün hep birlikte burada kan bağışlıyoruz. Basın çalışanları olarak bizler çok önemli bir etkinliğe imza attığımızı düşünüyorum. Kamu adına çalışan basın çalışanları bu noktada da bir farkındalık oluşturdular. İnşallah Zonguldak’taki vatandaşlarımız için bir örnek olacaktır. Kızılayımıza gönüllü kan bağışı inşallah artacaktır diye düşünüyorum. Bu vesile ile tüm basın çalışanlarına ve bizlerle yakından ilgilenen Kızılay Kan Merkezi Müdürümüz Ömer Selim Alan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ”

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, yapılan etkinliğin tüm Zonguldak halkına örnek olmasını istediklerini ifade ederek, “Zonguldak basını olarak bütün arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız bu kan bağışının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımıza da bu anlamda bir örnek olmak istiyoruz. Bu anlamda bu etkinliğin öncülüğünü yapan BİK Müdürümüz Ali Nuhoğlu ve gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“KIŞIN VE RAMAZANDA CİDDİ SIKINTI YAŞANIYOR”

Kızılay’ın özellikle kış aylarında ve ramazan ayında stoklarında azalma meydana gelmesinden dolayı böyle bir etkinlikte bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ve vatandaşların Türk Kızılayı’na sahip çıkması gerektiğini söyleyen Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav ise, “Bilindiği üzere kış aylarında ve ramazan ayında kan stoklarında sıkıntı yaşanıyor. Biz Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak yaklaşık 7 yıldır her Ramazan Ayı’nda kan bağışında bulunuyoruz. Bu dönemde de ihtiyaç vardı ve bizde ben hayırlara vesile olması anlamında, hem kendi sıhhatimiz hemde hasta olan vatandaşlarımıza katkı olmak anlamında kampanyaya destek verdik” ifadelerine yer verdi.

“KÖPRÜ GÖREVİ YAPIYORUZ”

Türk Kızılayı’nın gönüllü kan bağışçılarından aldığı kanı hasta yatağında kan bekleyen vatandaşlara ulaştırarak bir nevi köprü görevi gördüklerini söyleyen Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan ise, “Kızılayımızın yeni yerinde ilk kurumsal ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz. Bu anlamda katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu örnek teşkil edecek. Uzun zamandır Zonguldak merkezinde böyle bir yer yapmak için mücadele ediyorduk. Bundan sonra inşallah tüm kurumlarımız Basın İlan Kurumu gibi çalışanları ile birlikte burada bulunan kan alma birimizde hem sağlıklarına sağlık katıp hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yaralarına merhem olurlar. Biz vatandaşımızın kan ihtiyacı noktasında bağışçılarımızda hastalarımız arasında bir köprü görevi yapıyoruz” dedi.

(Umut ERSES)