Öğrenci Kolektifi, “Barışın umudu çocukların gülüşlerinde yükseltiyoruz” şiarıyla yılbaşı gecesi, maden işçilerinin çocuklarıyla beraber olmak için ‘Okumuş İnsan Halkın Yanındadır’ adlı kampanyayı başlattı.

2008’den beri yapmış oldukları kampanyayı bu sene de devam etmek istediklerini ifade eden Öğrenci Kolektifi, kırtasiye malzemeleri, çocuk kitapları ve oyuncak gibi eşyaları çocuklarla buluşturmaya hedeflediklerini belirtti. Kampanyaya destek olmak için Facebook’ta BEÜ Öğrenci Kolektifi sayfasından ya da afiş üzerindeki 0541 680 55 53 numaralı telefon numarasından iletişime geçilebileceğini duyurdu.

“AYDINLIK GELECEĞİ HEDEF EDİNİYORUZ”

Öğrenci Kolektifi, aydınlık bir gelecek için kampanyaya herkesi davet ettiklerini belirterek, “Memleketin içinde bulunduğu bu kaosta son dönemde de çocuklara yönelik cinsel işmarı yasalarla aklamaya çalışan Ensar’cı zihniyetin varlığına karşı, tarikat yurtlarında ölüme terkedilen çocukların arkasından kader diyenlere karşı, ilkokul çocuklarına cihatçı naralar attıranlara karşı, anaokulu çocuklarını tankların önüne yattıkları tiyatroları yaptıran zihniyete karşı bizler de ‘Bu karanlığa karşı çocukların atacağı kahkahalar yıkacak köhne zihniyetinizi' diyerek umutlarımızla çıkıyoruz yola. Barışı, sevgiyi, umudu, dayanışmayı var etmeyi amaçladığımız ‘Barışın umudunu çocukların gülüşlerinde yükseltiyoruz’ şiarıyla aydınlık geleceği hedef ediniyoruz. Dayanışmayı büyütmek umutla yarınlara bakabilmek adına tüm arkadaşlarımızı bekliyoruz! Facebook’ta BEÜ Öğrenci Kolektifi sayfasından ya da afiş üzerindeki telefon numaralarında iletişime geçebilirsiniz. Üniversiten mahallelere barışı, kardeşliği hep birlikte kuralım,  bir çocuğa umut olmakla başlayacak her şey” diye belirttiler.