Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi Müdürlüğü bünyesinde kömür yıkama tesisi lavvarın 31 Mayıs’ta kapısına kilit vuruluyor. Kurumun milyon dolarlık yatırımının bir yıl kapalı kalması halinde hurdaya gideceği iddia edildi.

 
LAVVARIN KAPATILMASINA TEPKİ


TTK Üzülmez Müessesesi Müdürlüğü bünyesindeki maden işçileri günlük üretimlerinin 1200-1300 on olduğunu bunun 900 tonunun satılabilir taş kömürü olduğunu belirttiler. 31 Mayıs’ta Lavvarın kapatılmasıyla birlikte ürettikleri kömürün kamyonlarla Karadon kömür üretim bölgesine yıkama ve eleme yapılmak üzere taşınacağını kaydeden işçiler, “Bizim kömürümüzün randımanı yüksek. Orada herkesin ürettiği birleştirilecek. Bizim İşletme olarak ürettiğimiz kömürden kayıp yaşayacağız. Mevcut lavvar işlevini görüyor. Bir yıl kapalı kalırsa tüm tesis bir daha kullanılmaz ve hurdaya gider. Bunu nende yetkililer düşünmüyor. Zararı madenciye yüklemek hataların en büyüğü. Yöneticilerin hatalarının kurbanı biz olmamalıyız” dediler. 
TTK Genel Müdürlüğü Müessese Müdürlükleri bünyesinde ki lavvarları birleştirme kararı aldı. TTK şuanda Gelik- Karadon bölgesinin ürettiği kömürü yıkama elemeye yetişmeyen, kapasitesi yetersiz olan lavvarın bu yükü nasıl kaldıracağının bilinmediğini kaydeden madenciler, kurumun üst düzeyinde yaşanan koltuk kavgalarının madenciye ve üretime zarar verdiğini ileri sürdüler.