CHP’li Avukat Deniz Dilaver Dedeman Otel’de yapılan CHP İl Başkanlığı seçim kongresinin yapıldığı sırada sosyal medyadan yaptığı açıklamada CHP’lilerin kongreyi terk etmelerini söyledi. 

CHP’li bir kısım delege ve üye arkadaşlarımı tenzih ederek, bugünkü CHP il kongresinde blok liste ile seçime gidilmesi yönünde önerge veren, bu önergeye parmak kaldıran veya kaldırmayarak demokratik tepkisini ortaya koymayan tüm delege ve üyelere şunu söylemek istiyorum.

İstediğiniz kadar güzel konuşun, istediğiniz kadar CHP’li olduğunuzu söyleyin, sizler bu partiye egemen olan demokrasi anlayışını ve kültürünü yaşatıp geliştirebilecek kafalara sahip olmadığınız için, kim başkan seçilirse seçilsin ve kimler yönetim kurullarında görev alırsa alsın, parti tabanında ve Zonguldak kamuoyunda karşılığınız ve saygınlığınız olmayacaktır. Bu kafalar adalet diyerek toplumu kandıramaz ve inandıramaz.

Şimdiden söyleyeyim. Yine yanılmadım ve yanılmayacağımı bildiğim içinde il kongresine içim burkularak katılmadım. Sıradan bir parti üyesi olarak, kongre delegesi arkadaşlarımın içinde vicdan ve adalet sahibi olanlara sesleniyorum. Kendinizi kullandırmayın. Kötünün iyisini falan seçmeyin. Demokratik tepkinizi ortaya koyarak o kongre salonunu lütfen terk edin. Saygılarımla...