Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu, Anayasa Hukuk Profesörü Prof.Dr. Süheyl Batum, Düzce Baro Başkanı Azade Ay, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, Zonguldak Baro Başkanı Av.İ.Kerem Ertem, ve beraberindekiler, bir dizi etkinlik ve söyleşi programına katılmak üzere gelmiş oldukları Zonguldak’ta, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti.

           Zonguldak Barosu, ADD ve Çağdaş Gazeteciler Zonguldak Şubesi tarafından gerçekleştirilen 'Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz' konulu söyleşi önceki Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu; 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum öncesi il il gezerek, halkı bilinçlendirdiklerini ifade etti. Zonguldak’ta bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Feyzioğlu; “Türkiye Barolar Birliği olarak milletimizi anayasa değişikliği konusunda aydınlatmak ile yükümlüyüz. Bu bizim kanuni görevimiz. Çünkü, hakimlerin ve savcıların bağımsızlığı ile teminatı avukatlık mesleğinin yapılabirliği ile doğrudan akaladır. Dolayısıyla yargı eğer bağımlı ise, bir avukatın yerini iş takipçisi alır, iki mahkemenin yerini siyasi partilerin ilçe başkanları alır. Adaletin yerini de güçlünün üstünlüğü alır. Bütün bunlar, bizim bu meseleyi doğrudan sahiplenmemizi alır. Anayasa değişikliğini gündeme getirenler, milletten herhalde çekiniyorlar. Ürünlerinin pazarlanabileceğini düşünmüyorlar ki, içeriğini anlatmaya asla yanaşmıyorlar. Bizim görevimiz bunun içeriğini anlatmak. Taktir sizin. Anayasa değişikliğinin imzalayıcısı görünler daha da saldırganlaşıyorlar. Ürününüze güveniyorsanız anlatırsınız. 2010 anayasa değişikliği paketinin yanlışlığını biz dile getiriyorduk. O tarihte, F tipi cemaat ile siyasi iktidar bize saldırıyordu. Bizde, bu anayasa değişikliği içinde çok feci tuzaklar var diyorduk. Türkiye’yi darmadağın edecek, Cumhuriyetin taşıyıcı kurumlarını yıkacak çok feci tuzaklar var diyorduk. Biz 2010 da ne dediysek, 2017 de arkamızdan tekrarlıyorlar.  2017 anayasa değişikliği içinde akla hayale gelmeyen tuzaklar var. Bu tuzakları, bu kadar ince ince Türkiye’de milli bir kişinin yazmış olma ihtimali yok. Milletin bölünmez bütünlüğünü koruduğunu söyleyen bir kişinin, bu düzenlemeyi yapma ihtimali yok. Bu anayasa değişikliği Türkiye’nin altına dinamit yerleştirmektir. Bugün ayrıca, Üzülmez Bölgesi’nde maden ocağına girdik. Gerçekten de emeğin ve alın terinin nasıl kazanıldığını orada görmüş oldum. Maden ocağına girip çıktından sonra Metin Feyzioğlu eski Metin Feyzioğlu değildir. Hepsine kazasız belasız iş günleri diliyorum. Her zaman da madencilerimizin sorunları konusunda yanlarında olduğumu ve olacağımı ifade etmek istiyorum.”şeklinde konuştu.

 

                 Ziyarette konuşma yapan Anayasa Hukuk Profesörü Prof.Dr. Süheyl Batum; “Paketin içeriğinin neden saklanmak istendiğinin nedenleri var. Biz cumhurbaşkanını yetkilendiriyoruz. Ona yetkiler veriyoruz. Başbakan ve bakanlar kurulunu ortadan kaldırıyoruz zannederken, muhakkak siyasal iktidarlar bunu düşünmez ama; bu metnin hazırlanmasına yardımcı ya da arkasında olanlar çok önemli bir yanlışlığa imza atmışlar. Cumhurbaşkanını yetkilendirirken tek imza ile, merkez ve taşra teşkilatı düzenlemeyi ve kamu tüzel kişiliği oluşturmayı tamamıyla cumhurbaşkanına tek imza ile yapma yetkisi vermişlerdir. Bu metnin arkasında olanların ne amaçla bunu getirdiklerini kamuoyuyla paylaşılması gerekir. Bu yetkiler eyalet benzeri birimleri oluşturmasına imkân tanıyor.” şeklinde konuştu.  

               Ziyaretten duyduğu memniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; Türkiye’nin aydınlatılmasında emeğin başkenti vesile olsun. Çok değerli konuklarım var. Önümüzde ülkemiz için önemli bir referandum var. Halkımız en doğru kararı verecektir. Sayın Feyzioğlu’na madenci feneri armağan ettim. Bu fener, geleceğimizin aydınlığı için çok önemlidir. Kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu ve Anayasa Hukuk Profesörü Prof.Dr. Süheyl Batum’a günün anısında madenci feneri armağan etti.