Zonguldak’ın her iki yakasını bir birine bağlayan Fevkani köprüsünün bakım onarım ve güçlendirme çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak.

Geçtiğimiz günlerde köprü altı esnafı Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i ziyaret ederek yapılacak olan güçlendirme çalışmalarında dükkanlarının durumunun ne olacağını sordu. Başkan Akdemir ihaleyi alan firmadan gelen kademeli boşaltma önerisini olumlu bulduklarını ve bu şekilde kademeli olarak inşaatın yapılacağını ifade etmişti. Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesinin hazırladığı proje kapsamında köprü ayaklarına betonarme mantolama yapılacağı kaydedildi.

YENİSİ 75 MİLYON LİRA

Fevkani köprüsünün 64 yıl önce yapıldığını kaydeden yetkililer, bugün aynı köprünün yapımı için 75 milyon lira gerektiğini ifade ettiler. Köprünün ırmak içerisindeki balçık zemine yapıldığını ifade4 den yetkililer, köprüye çelik güçlendirmenin yanında ayaklarına da betonarme mantolama yapılacağını kaydettiler. Köprünün önce İstasyon mevkii ayağı ile 12 Katlı İş merkezi arasındaki bölümünün boşaltılacağını bildiren yetkililer, İnşaatın 1.5 yıl devam etmesi planlanıyor.