6 Nisan 2012 tarihinde Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde meydana gelen elim bir facia sonucu Filyos Çayı’nda boğularak ölen vatandaşlar için belediye heykel diktirdi. 
Çaycuma ilçesinde 6 Nisan 2012 tarihinde ilçenin 68 metrelik köprüsünün çökmesi sonucu Filyos Çayı'nda boğularak ölen Veli Kaya, Ali Rıza Kaya, Tahir Özkara, Hayriye Güner, Alim Başören, Mehmet Başören, Meryem Başören, Aziz Gülşen, Kemal Gülşen, Sezgin Gülşen, Necati Azaklıoğlu, Kadın Saraç, Serdar Saraç, Nazife Kabuk ve İsmail Örenbaş’ın anılarına Çaycuma Belediyesi anıt yaptırarak onları bir kez daha yad etti. İlçenin girişine yapılan heykelde, heykelin tepesine konan “Yakaran Kadın” heykeli ve o heykelin ayak uçlarından çıkan suyun isimlerin üzerinden geçmesi ile altında bulunan havuza dökülen suyla Filyos Çayı’na benzetilen havuz ile çevresine yapılan çevre düzenlemesiyle modern bir görünüşe sahip olan “6 Nisan Anıtı” görenlerin ilgisini çekiyor. 
Konuyla ilgili İHA’ya açıklama yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yaşanan felaket sonrası 15 kişinin yaşamını yitirdiğini ve geride kalanların hale cesetlerine dahi ulaşılamadığını ifade ederek, “Çaycuma 30 Mart’tan sonra büyük bir dönüşüme sahne olmaya başladı. Çaycuma’da bugüne kadar yapılması gerektiği halde yapılmayan birçok şeyi temelden ele alıp gerçekleştiriyoruz. Bunların en büyük sorunlarından bir tanesi Çaycuma da bir kavşak ve meydan anlayışı yoktu. Biz halkımıza seçim beyannamemizde böyle yeni kavşaklar ve meydanlar yapacağız diye sözler verdik. Bunları geldiğimiz günden bu yana yapmaya başladık. Bu meydanlardan ve kavşaklardan eski haliyle bir büyük araç tek seferde bir dönüş ve manevra yapamıyordu. Bu Çaycuma için ayıp ve utanç meselesiydi. Biz hem bu meydanlarda düzenlemeler yaparak bir taraftan da akılı kavşak diye tabir ettiğimiz meydanların içinde imzalı heykeller ve etrafında suların olduğu havuzlar yaparak Çaycuma’ya yeni bir kent kültürü, kent kimliği için kollarımızı sıvadık. Bugün itibariyle 2 tane meydanımız ve 2 kavşağımız tamamen bitmiş durumdadır. Bunlardan birincisi Çaycuma’nın hemen girişindeki köprüden hemen çıktıktan sonraki '6 Nisan Anıtı' kavşağıdır. Bilindiği gibi 2012 yılında büyük bir felakete maruz kalmıştık. Bu felakette 15 insanımızı yitirdik ve bunların 4 tanesinin de cesetlerine ulaşılamadı” dedi.

“BU OLAY ÇAYCUMA İÇİN ACI BİR OLAYDIR”
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, şöyle devam etti: “Bu olay olduğunda Türkiye’nin medyası burada karargah kurmuştur. Günlerce buradan canlı yayınlar yapmıştır. Bu Çaycuma için acı bir olaydır. Biz bu acıyı yeni kuşaklara ve bundan sonra Çaycuma’ya gelenlere anımsatmak için ve her 6 Nisan’da burada onları her zaman anmak için kollarını yukarıya açmış bir “Yakaran Kadın” heykeliyle ve onun ayaklarının altından sızan sular, gövde üzerinde bulunan o 15 tane insanın isimlerinin üzerinden su akarak alttaki Filyos Çayı’nı temsil eden coşkulu havuza dökülmektedir. O isimlerin üzerinden akan sular aynı zamanda o insanlarımızın sular altında kaldığını temsil etmektedir.”

“ÇAYCUMA'YA ESERLER KAZANDIRDIĞIMDAN DOLAYI KIVANÇ DUYUYORUM”
30 Mart yerel seçimlerinden sonra Zonguldak’ın Çaycuma Belediye Başkanı olan Kantarcı, ilçede yaptığı olumlu çalışmalarından dolayı halkın yaptığı işleri gerek medyadan gerekse sosyal medya aracılığıyla takip ettiğini ifade etti. Kantarcı, “Bu anıtlar son derece ilgi gördü. Çaycuma halkı bu güzel eserlerden dolayı büyük bir coşku hissetmeye başladı. Medyada ve sosyal medyada çok büyük beğeniler geliyor. Bende Çaycuma’ya böyle eserler kazandırmaktan dolayı kıvanç duyuyorum. Bir yandan meydan ve heykelimiz Filyos kavşağındadır. Denizi temsil eden deniz kızının kucağından saçılan sular ve etrafındaki 3 tane yunusun da ağzından fışkıran sularla yine çok güzel bir havuzlu meydanımız oldu” dedi.

“ÇAYCUMA MODERN KENT OLMA YOLUNDA”
Kantarcı, Çaycuma’nın giderek modern hale geldiğini kaydederek modern kent olma yolunda hızla ilerleyeceklerini söyleyip, şöyle konuştu: “Yolları da araçların işgalinden kurtaracağız. Yayalara ve bisikletlilere açacağız. Biz özelikle bisiklet yolunda çok iddialıyız. Çaycuma yaya ve bisiklet kenti olacak. Çaycuma bölgede örnek bir yerleşim olacak. Her yönüyle coğrafyasını uygun olan Çaycuma da bu tür böyle hizmetleri yerine getirmekten dolayı ben de bir Belediye Başkanı olarak mutluluğumu ifade ediyorum.”