62 yıllık köprü bakım ve onarım ihalesi Zonguldak Belediyesi tarafından tek taraflı olarak feshi edildi

KÖPRÜ SİL BAŞTAN

Zonguldak’ta yıllardır yıkılması gündemden düşmeyen Fevkani  Köprü’nün onarım ihalesini  3 milyon TL bedelle HAVER İnşaat kazanmıştı. Temmuz ayında onarımına başlanması ve 12 ay sürmesi beklenen köprü inşaatının İstanbul Teknik Üniversitesi’nden gelecek rapor nedeniyle çalışmalara start verilememişti. 60 ile 100 ton arasında çelik kullanılarak güçlendirilecek olan köprünün onarımının gecikmesi kafalarda soru işaretleri bırakmıştı. Zonguldak Belediyesi sürpriz bir kararla köprü onarım ihalesini tek taraflı feshetti.  Karar, geçtiğimiz günlerde Halkın Sesi’nin manşetinde yer alan ve geniş yankı bulan Vali Ahmet Çınar’ın körünün yıkılmasını istediği iddialarını destekledi.

GEREKÇE: ESNAF ÇIKMADI

Zonguldak Belediyesi dün şok bir kararla Fevkani köprüsü onarım ihalesi sözleşmesini tek taraflı olarak feshi etti. Bakım ve onarım çalışması ihalesini alan HAVER inşaata dün tek taraflı feshi kararı tebliğ edildi. Belediye gerekçe olarak, “Köprü altındaki esnaflara 15 Kasım 2017’ye kadar dükkanları boşaltması için tebligat yapmıştık. Verdiğimiz süre içerisinde esnaflar dükkanlarını boşaltmadılar. Dükkanlar boşaltılmadığı içinde ihalenin iptaline karar verdik” denildi.

TARİHÇESİ

1952 yılında Alman MAİG firması tarafından planlama çerçevesinde Mimar Asım Kömürcüoğlu tarafından projesi çizilen Fevkani köprüsü 18 ay gibi kısa sürede 25 Kasım 1955’te tamamlanarak ulaşıma açılmıştı. 5 ayaklı olan Fevkani köprüsünün bakım ve onarımı 1980’li yıllara kadar Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından yapılıyordu. Şehrin her iki yakasını birbirine bağlayan köprü için Üniversite bilir kişileri yıkım kararı vermişti. Deneyimli firmanın ihaleyi aldığını kaydeden yetkililer önümüzdeki günlerde köprünün onarımına başlanacağını kaydettiler.