Bülent Ecevit Üniversitesi Tarafından “Yıllara Hayat Katmak İçin Hareket Et” Etkinliği Düzenlendi

 

8 Nisan Cumartesi günü Zonguldak limanı sahilinde “8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler Günü” kapsamında tüm Türkiye’de eş zamanlı benzer aktivitelerle kutlanan, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim elemanları, 3.sınıföğrencileri ve Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen’’ Yıllara Hayat Katmak İçin Hareket Et’’ temalı etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlik, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, BEÜ Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr.Taner Bayraktaroğlu,Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı ve Türkiye Fizyoterapistler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç.Dr. Zuhal Kunduracılar, SBF FTR Araştırma görevlilerinden Uzm. Fzt Kartal Selici,  FTR bölümü öğrencileri  ve halktan çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte ayrıca Türkiye 'de kamuya ait olarak ilkkez Üniversitemizde kurulan Diyabet ve Obezite Merkezinde yürütülecek faaliyetlerin tanıtımı yapıldı. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı, araştırma görevlisi ve öğrencilerle birlikte, çeşitli kas iskelet sistemi,solunum  hastalıkları  ve diabetusmellitus ve gibi en çok karşılaşılan sorunlarda  halka yönelik dağıtılan broşürlerle uygulamalı danışmanlık hizmeti verilerek egzersiz ve fiziksel aktivitenin öneminin  hatırlatıldığı magnetler dağıtıldı. Öğrenciler flashmob denilen danslı bir gösteriyle egzersizlerin önemine dikkat çekti.