Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Engin Kızılkan, 4 Şubat’taki seçimi kazanması halinde şoför esnafı için “Alo 24 saat hizmet hattı” kuracağını söyledi

“KORSANA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın 4 Şubat’ta yapılacak olağan genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıklayan eski Başkanvekili Engin Kızılkan, itibarsızlaştırılmış ve şaibelerle anılan bir oda olmaktan Şoförler Odasını kurtaracaklarını söyledi.

1969 yılında Kozlu’da dünyaya gelen ve 1989 yılından buyana şoför esnafı olarak çalışan Engin Kızılkan, yönetim kurulu üyesi ve şirket müdürü olarak bugüne kadar edindiği tecrübeyi ekibiyle birlikte icraata geçirmek istediğini söyledi.

-Şoförler Odası tecrübeniz nedir?

-2005-2010 yılları arasında Alaattin Toros ile birlikte girdiğimiz seçimi kazanarak yönetim kurlu üyesi oldu. Hem yönetim kurlu üyesi hem de şirket müdürü olarak görev yaptım. 2014 yılında Osman Bahar’la birlikte seçimi kazandık ve Başkanvekili olarak görev aldım. 3.5 yıl başkanvekilliği görevinde bulundum. Şoför esnafı arkadaşlarımdan ve ekip arkadaşlarımdan gelen talepler doğrultusunda seçimlere bir yıl kala Başkanvekilliği görevinden istifa ettim. 4 Şubat 2018’de yapılacak olağan genel kurulda Başkanlığa arkadaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda aday oldum.

-Başkanvekili iken neden görevinizden istifa ettiniz?

-Mevcut icra başkanının çalışma şekli ve kararlarını olumlu bulmadığım için ve geçmişte seçimi kazanırken şoför esnafına verdiğimiz sözleri yerine getiremediğimiz kanaati bende oluştu. Ayrıca Başkanlığa aday olacağımdan Başkanvekilliği görevini sürdürmemin yanlış olacağı ve etik olmayacağı düşüncesiyle istifa ettim.

-Siz ve ekibiniz göreve gelmeniz halinde neler yapacaksınız?

-Öncelikle Oda’da mali disiplin sağlayacağız. Borç batağında olan odanın bu durumunu düzelteceğiz ve odanın mali yönden de kayıp olan itibarını düzelteceğiz. Muhasebesinin tutuğumuz Şoför esnafından asla evrak parası almayacağız. Şoför esnafı ve aileleri çocukları için alış-veriş, sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere indirim kartı vereceğiz. Alo 24 hizmet hattı ile şoför esnafının (Allah göstermesin) aracı kaza yapması halinde şehir içi veya şehir dışında bunlara ücretsiz çekici göndereceğiz. Bin 400 üyesi olan bir kurumuz. Öyle olmasına karşın kamuoyunda odamızın bir yaptırım gücü kalmamış durumda. Duraklar arasında yaşanan sıkıntıları şoför esnafımızı aileleriyle birlikte yapacağımız etkinliklerle kaynaştıracağız. Barış sağlayacağız. Korsana asla izin vermeyeceğiz. Adam Konya’dan gelmiş BEÜ merkez kampusu kapısında korsan yapıyor. Buna asla izin vermeyeceğiz. Muslu- Gelik- Çatalağzı-Kilimli- Elvanpazarcık-Karaman-Beycuma- Kozlu ve Zonguldak Belediyeleri ile koordineli ve uyum içinde çalışacağız. Bayramlar, btatil günleri başta olmak üzere 24 saat şoför esnafına her türlü destek sağlayacağız. Şuan ki Valimiz ve Emniyet Müdürümüz Zonguldak için büyük şans. Bu şansı en iyi şekilde kullanacağız.

-Son olarak söylemek istediğiniz neler var?

- Şoförler Odasında görev yaptığım yıllarda iyiyi, kötüyü, yanlışı, doğruyu gördüm. Şoför esnafı arkadaşlarımız şahsıma ve ekibimizi bu göreve layık görürse bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Odanın araç çekicileri yatarda asla olmayacak. Her araca uygun çekici alacağız ve 24 saat ücretsiz hizmet verecek. Odamızın seçimlerinin tüm şoför esnafımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum.