Esnafa tanınan faizsiz kredi imkanı 28 Nisan’da sonlanacak. Bu süreçte başvurusunu yapan bazı esnafların ödemelerini almaları noktasında yaşanan sorunları gidermek amacıyla KOSGEB Kredi süreç sorumlusu Tayfun Öner ve KOSKEB İl Müdürü Güven Aktaş, ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun’u ziyaret etti.  Ziyaretin ardından Coşkun’un da kendilerine eşlik ettiği KOSGEB Kredi süreç sorumlusu Öner ve KOSGEB İl Müdürü Aktaş, çeşitli nedenlerle kredisini çekemeyen esnafları ziyaret ederek gerekli yerlere iletmek üzere rapor tuttu.

KOSKEB Kredi süreç sorumlusu Tayfun Öner ve KOSKEB İl Müdürü Güven Aktaş, faizsiz kredi başvurusu yapan esnafların yaşadığı sorunları bizzat esnafların kendi ağızlarından dinleyerek rapor oluşturdu.

“800 İŞLETME KREDİ KULLANIMINI TAMAMLADI”

ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun, Ankara’dan gelen KOSGEB Kredi süreç sorumlusu Tayfun Öner ve KOSGEB İl Müdürü Güven Aktaş’ı makamında ağırladı. Aktaş, kredi başvurusu yapan esnafların yaşadığı sıkıntıları rapor etmek üzere Zonguldak’a geldiklerini belirterek, “10-20 Şubat tarihleri arasından başvurularını aldığımız krediye 7 binin üzerinde başvuru yapıldı. Bunlardan 4 bin 365 tanesine kredi verilmesi uygun bulundu. Şuanda 2 bin 400 işletmemiz kredi alabilecek durumdadır. Zonguldak’ta 800 tanesinde kredi kullanımı tamamlandı. Toplam işletme sayısının yüzde 55’ine tekabül ediyor. Hem banka hem de varsa bizim tarafımızdaki sıkıntıları aşmak üzere Ankara’dan, kredi süreç sorulmamızla birlikte Karabük, Bartın, Zonguldak bölgelerinde raporlayıp üst birimlere bildireceğiz.  50 bin TL’ye kadar destek verildi” dedi.

“SAHADA SIKINTILAR OLUYOR”

Kredi süreç sorumlusu Tayfun Öner ise faizsiz kredilerin 28 Nisan’da sonlandırılacağını belirterek, “Sayın başbakanımız krediden bahsettikten sonra hızlı bir şekilde 460 bin işletmeye destek verme yolunda ilerliyoruz. Ancak sahadan zaman zaman sıkıntılar doğabiliyor. Yerinde tespit etmek için yola çıktık. 28 Nisan itibariyle sonlanacak sürecimiz” diye konuştu.

 “SIKINTILARI GİDERMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Sıkıntıları gidermek için saha incelemesi yapacaklarını belirten ZOSEB Başkanı Muharrem Coşkun, “10-20 Şubat arası müracaatlarda yoğunluk yaşandı. Özveriyle çalıştılar müdürlerime teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar bittikten sonra kredilerin teslimi noktasına gelindi. Ödemelerle ilgili yaşanan problemleri gidermek üzere sahada inceleme yapacaklar. Ben de kendilerine eşlik edeceğim. Son olarak banka müdürlerimizi de ziyaret edeceğiz. Sıkıntıları gidermeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

 ‘Cam Dünyası’ dükkan sahibi olan Gülümser Kahveci, 2012 yılında şahsına ait kredi kartını bir ay geç ödediği için yaşadığı sıkıntıyı KOSGEB Kredi süreç sorumlusu Tayfun Öner ve KOSGEB İl Müdürü Güven Aktaş’a aktardı. Sorunu çözmek adına banka müdürüyle görüşeceklerini bildiren Öner, krediden yararlanmakta benzer nedenlerle problem yaşayan diğer esnafları da dinleyerek raporlarına kaydetti.