Devrek'in Bılık Köyü'nde yaşayan gençler, eski köy ilkokulunu onararak sosyal ihtiyaçlarını giderebilecekleri tesise çevirmeye çalışıyor.

Devrek'e bağlı Bılık Köyü'nde kullanılmayan eski okulun sosyal tesis ve mesire alanı olarak kullanılmak üzere tahsisini alan köyün gençleri, eski okul alanını cazibe merkezine dönüştürmek için kolları sıvadı.

Kendi aralarında topladıkları bir miktar parayla eski okulu onarmak için işe başladıklarını fakat yeteri kadar bütçeleri olmadığını ifade eden Bılık Köyü Saraçoğlu Mahallesi gençleri:

"Yıllardır atıl durumda olan ve yakın zamanda milli eğitimden köy halkının kullanımına geçen eski köy okulunun köylü ve köyde bulunan gençlerin güzel vakit geçirebilecekleri bir sosyal tesis ve mesire alanı yapmak için arkadaşlarımızla birlikte kolları sıvadık. Köydeki biz gençlerin ve köylülerin sosyal ihtiyaçlarını giderebileceği bir mekan olmadığı için ilçe merkezine veya başka yerlere gitmek zorunda kalıyorduk.

Bizde elimizde böyle bir alan ve bina varken köyümüz için burayı sosyal tesis yapmaya karar verdik.  Muhtarlığımıza başvurarak, eski okulu onarmak istediğimizi içerisine masa tenisi, satranç, kütüphane  ve bahçesinde çocuk parkının bulunduğu bir sosyal tesis ve mesire alanı yapmak istediğimiz bildirdik.

Muhtarlığımızın oluruyla kendi aramızda bir miktar para toplayarak çalışmalara başladık. Fakat topladığımız para yapmak istediğimiz tesis için yeterli değil, bizim isteğimiz duyarlı iş insanları, vatandaşlar ve gurbette olan gurbetçilerimizinde desteği ile bu eski okulu güzel bir sosyal bir tesis haline getirmek. Ayrıca Devrekli olmasının yanı sıra komşu köylümüz olan Mesut Özil'inde bu hayalimiz karşısında duyarsız kalmayarak bize destek olmasını istiyoruz.  Destek vermek isteyenler 0555 818 3834 numaralı telefon ile görüşerek irtibata geçebilir" dedi.