Köylünün taşocağı öfkesi

Çaycuma’nın Çayır Köyü’ne açılması planlanan taşocağı için yapılması planlanan ÇED halkın katılımı toplantısı köylülerin yoğun protestosu nedeniyle yapılamadı

 

Ekşioğlu Madencilik tarafından Çaycuma İlçesi Çayır Köyü mevkiinde yapılması planlanan kalker ocağı ve kırma eleme tesisi projesi ile ilgili olarak, Güdüllü Köyü Merkez Cami önünde planlanan ÇED halkın hatılımı toplantısı, Güdüllü ve Çayır köyü halkının yoğun tepkisi nedeniyle yapılamadı. Jandarmanın yoğun güvenlik önlemi aldığı toplantı sırasında, köy halkının, sık sık “Çayır’da taşocağı istemiyoruz”, “Ekşioğlu köyümüzden defol” sloganları attığı gözlendi. ÇED halkın katılımı toplantısına CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, Tabiatı Koruma Derneği Zonguldak Temsilcisi Saniye Cicibaşoğlu, TEMA Çaycuma Temsilcisi Seçkin Ünsal ve TEMA üyeleri ile Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk de katıldı.

 

SÖYLENENLERİN HEPSİ YALAN, YALAN DİNLEMEK İSTEMİYORUZ

Taşocağı için yapılması planlanan toplantı, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Şenol Yücel’in konuşmasıyla başladı. Yücel yasa gereği bu toplantıyı yapmak zorunda olduklarını söyleyerek sözü firma adına ÇED Raporunu hazırlayan şirketin temsilcisine verdi.  Proje ile ilgili bilgi vermeye çalışan temsilcinin sesi “yuh” sesleriyle kesildi. “Söylenenlerin hepsi yalan. Yalan dinlemek istemiyoruz. Köyümüzden defolun” şeklindeki sloganlarla konuşmalara izin vermeyen köy halkını, jandarma ve diğer devlet görevlileri ikna edemeyince, tutulan bir tutanakla toplantı sona erdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Şenol Yücel’in tutanağı, “Bilgilendirilme hakkını kullanmak istemeyen halkın yoğun tepkisi nedeniyle toplantı yapılamamıştır” şeklinde tuttuklarını açıklaması alkışlarla karşılandı.