Vatan Partisi Zonguldak 1. Sıra Milletvekili adayı Savaş Oruç:
“KÖYLÜYÜ TEKRAR MİLLETİN EFENDİSİ YAPACAĞIZ”

Vatan partisi Zonguldak milletvekili 1. Sıra adayı Savaş Oruç  kendi memleketi olan Çaycuma ilçesinde hemşerileri ile kucaklaştı. Diğer milletvekili adayları Umut Kaptan ve Şerafettin Kiren ile Çaycuma halkı ile kucaklaşan Savaş Oruç hemşerilerinden yoğun ilgi gördü.
Hemşerileri ile kucaklaşıp sohbet eden Savaş Oruç ve diğer milletvekili adayları vatandaşların hem sorunlarını dinledi hem de onlara vatan partisinin iktidarında sanayide, tarımda tekrar üretim ekonomisi uygulayacaklarını söyledi. Savaş Oruç, İşsizlikten ve tarımın bittiğinden şikayet eden hemşerilerine “Vatan Partisinin iktidarında Atatürk döneminde olduğu gibi Köylüyü tekrar milletin efendisi yapacağız” dedi.
Çaycuma halkı Vatan partisi Zonguldak milletvekili adaylarına ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek’e destek için söz verdi.
Çaycuma eski DYP belediye başkanlarından Orhan Yardımcıyı ziyaret eden Vatan partisi milletvekili adayları Savaş Oruç ve Umut Kaptan eski başkan Orhan Yardımcı ile uzun bir sohbet ettiler ve desteklerini istediler. Eski başkan Orhan Yardımcı Vatan Partisinin Genç Milletvekili adaylarına şunları söyledi:
“Sizin gibi genç ve pırıl pırıl insanlar siyasete girdiği sürece Türkiye’de hem sosyal hem siyasi barış egemen olacaktır bu ülkede.  Bizim başka devletimiz yok, başka bayrağımız yok. Ben size bu yolda başarılar diliyorum. Sizin gibi birikimli ve halkını düşünen gençler bir yola çıkmış. Ve  sizin bu mücadeleniz mutlaka galebe gelecektir. Bana göre sizler çok iyi bir yoldasınız, ve bu yolda başarılı olacağınıza içtenlikle inanıyorum.  Ayrıca sizin gibi gençleri siyasette görmek benim için büyük bir keyif benim için. Şunu bilmeliyiz ki, insana değer veren insanların başarısı kaçınılmazdır. Ben sizlerde bunu görüyorum. Ziyaretiniz için size çok teşekkür ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum.”
Eski belediye başkanı Orhan Yardımcı’dan destek sözü alan Savaş Oruç “Sayın Başkanımız Belediye başkanı olduğu dönemde köylüleri milletin efendisi yapmıştı. Bizde iktidara geldiğimizde köylümüzü Türkiye’de milletin efendisi yapacağız. Bunu başarmak için Sayın Başkanımızdan yetki ve destek istedik. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.
Vatan partisi milletvekili 1. Sıra adayı savaş oruç çalışmaları hakkında şunları söyledi:
“İnsanlar bazı diğer partilerin kapısına bazı kapıları açmak için koşa koşa gider. Ama burada sizin de gördüğünüz gibi Vatan Partisinin adaylarını büyük bir içtenlikle kucaklıyorlar. Biz geçmişte Vatan Partisi olarak birçok vatandaşımızın sorununa hiçbir karşılık beklemeden merhem olmaya çalışmıştık ve hala çalışıyoruz. Şimdi gördüğünüz o kucaklaşmalar da karşılıksız. İçten ve samimi.
Çaycuma halkının yaklaşık %70 i köylüdür. Ve bunun yanında Zonguldak Türkiye’nin en çok göç veren beş ilinden biridir. Zonguldak’ta bu göçü durdurmanın ve vatandaşı refaha kavuşturmanın iki yolu var. Birincisi, Zonguldak maden ocaklarını tekrar işler hale getirerek 40 bin civarındaki vatandaşımıza iş istihdamı sağlamak. İkincisi ise tarımı desteklemek. Bunu yaptığınız taktirde Zonguldak halkının en önemli sorununu çözmüş oluruz.
Bizim bu programımız vatandaşlar arasında büyük bir ilgi görüyor ve dolayısı ile bize umutla bakıyorlar. Zaten Vatan Partisinin programı bu. Üreten Türkiye diyoruz. Kalkınmanın yolu da üretmekten geçiyor.
Biz vatandaşlarımıza boş vaatlerde bulunmuyoruz. Onlara gerçekleri söylediğimiz için böyle yoğun ilgi ile karşılaşıyoruz. Evet bizim iktidarımızda kapanan kömür ocaklarını tekrar üretime açarak iş istihdamı sağlayacağız ve Tarımı destekleyerek tekrar köylüyü milletin efendisi yapacağız.”