Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü;

 “Kozlu Belediyesi sorumludur”

Halkın Sesi Gazetesi’nde 30 Aralık Perşembe günü yayınlanan “Bu yurdun Çilesi ne ?” başlıklı haberimizden sonra Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü, Zonguldak Yurt-Kur’a bağlı Nesibe Hatun Kız Yurdunun, yolunun çamur, su birikintileri içinde kalmasından dolayı yazılı bir açıklama yaparak eleştirilere cevap verdi.

Açıklamada söz konusu yolun Yurt müdürlüğüne değil Esenköy Mahallesine ait bir yol olduğu belirterek, “Bu yolda yapılan kazılar ve diğer çalışmalar sonucunda ortaya çıkan çamur, su birikintilerinden Kozlu Belediyesi sorumludur” dedi. 

Açıklama ise söyle; “İlimizde yayın yapan bazı basın-yayın organlarında İl Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmete açılan Nesibe Hatun Kız Yurt Müdürlüğü hakkında çıkan haber üzerine kamuoyunda yanlış bir algı yaratılmaması ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Yurt-Kur ‘un amacı yükseköğrenim öğrencilerinin ailelerinden uzakta özlem çekmemeleri için onlara sıcak bir aile yuvası ortamında huzurlu ve modern barınma imkânlarını adalet ve sosyal devlet ilkelerine uygun olarak sunmaktır. Kurumumuz bu amaca uygun olarak Zonguldak merkezde acil kız yurdu ihtiyacı çözmek amacıyla Ön Protokol ile Sözleşme yapılarak 1602 kapasiteli Nesibe Hatun Kız Yurdunu hizmete açmıştır.

Nesibe Hatun Kız Yurdu Kozlu İlçesi EsenköyMah.Abaz Caddesi üzerinde yer almaktadır. Habere konu olan yolda Esenköy Mah. yoludur.  Bakım ve temizliğin Kozlu Belediyesinin görev ve sorumluluğundadır.  Yurt hizmete açıldıktan sonra yoldaki çeşitli eksiklikler (Aydınlatma, genişletme v.b) İl Müdürlüğümüzün girişimleriyle yetkili makamlarca çözülmüştür.  Söz konusu Yol Yurt müdürlüğüne değil Esenköy Mahallesine ait bir yoldur. Bu yolda yapılan kazılar ve diğer çalışmalar sonucunda ortaya çıkan çamur, subirikintilerinden Kozlu Belediyesi sorumludur.

Aynı haberde yer alan ve yaşandığı iddia edilen kız kaçırma olayı tamamen yanlış haberdir. Böyle bir olayın yaşanmadığı Emniyet Müdürlüğünce de teyit edilmiştir. Bu bir takım provokatörlerin tertiplediği bir kışkırtmadır. Konu ile ilgili soruşturmalar devam etmektedir.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur”