Kozlu Belediyesi İtfaiye Birimi çalışanlarına Bülent Ecevit Üniversite Hastanesi Öğretmen ve öğrencileri tarafından ilk yardım eğitimi veriliyor.
Her hafta Cuma günü yapılan eğitim sayesinde itfaiye çalışanları olay anında 112 acil sağlık ekipleri gelmeden ilk müdahalede yapılması gerekenleri öğreniyor. Kozlu Belediyesi sağlık konusunda çalışmalarına İtfaiye çalışanlarının eğitimiyle devam ediyor. Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretmen ve Öğrencileri her Cuma Kozlu Belediyesi İtfaiye ekiplerine ilk yardım eğitimi veriyor.
Olay, kaza, yangın anında yapılması gereken ilk müdahale hayat kurtaracağı için bu eğitimlere ağırlık verilirken eğitimi alan personel de memnun oldu. Eğitimi veren BEÜ öğretmen ve öğrencilerine teşekkür eden Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, “Toplum sağlığı bizim en dikkat ettiğimiz ve üzerinde durduğumuz konuların başında geliyor. İtfaiye çalışanlarımız olay yerine ilk ulaştıklarında kazalıyla karşılaştıklarında acil sağlık ekipleri gelmeden ilk müdahaleyi yapmaları gerekebiliyor. İlk yardım hayat kurtarır. Ancak elbette ki bilinçli bir ilk yardım uygulaması yapılması gerekmektedir. İlk yardım uygulayan kişinin eğitimli, yaptığı eylemin ne olduğunu, neyle sonuçlanacağını bilmesi gerekmektedir. Bu nedenle İtfaiye çalışanlarımızın bu eğitimi almasını istedik. Eğitimi veren BEÜ Tıp Fakültesi hoca ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi.