Kozlu’da neredeyse her gün yaşanan su kesintileri halkı canından bezdirdi. Konuyla ilgili belediyeden bilgi alamadıklarından da şikâyet eden Kozlular Belediye Başkanı Ali Bektaş’a öfke kustu

Sık sık su kesintilerinin yaşandığı Kozlu, son günlerde resmen Kerbaela’ya döndü. Neredeyse her gün meydana gelen ve çoğu zaman 13-15 saatten aşağı düşmeyen su kesintilerinin kimi zaman tam bir günü bulduğu ilçede, vatandaşlar, canından bezdi. Kesinti süresinin uzunluğu nedeniyle 50-100 tonluk hidroforların bile yetmediğini dile getiren vatandaşlar kente bir su hizmetini bile veremeyen belediyeyi acizlikle suçlayarak Belediye Başkanı Ali Bektaş’a öfke kustu.

ALİ BEKTAŞ KÖTÜ BELEDİYECİLİK DEĞİL, KOZLU’YA KÖTÜLÜK YAPIYOR 
Vatandaşlar, “Sözüm ona bölgenin en deneyimli Belediye Başkanı olarak göreve gelen Ali Bektaş maharetini yalnızca imar oyunlarında gösteriyor. Yaptığı ranta dayalı imar uygulamalarıyla kentin yapı desenini bozup başta Fatih ve Güney mahalleleri olmak üzere tüm kenti yaşanmaz hale getiren Bektaş, Kozlu’ya, kalitelisinden vaz geçtik, kesintisiz su bile sağlayamıyor. Kozlu yazın ortasında resmen Kerbela’ya döndü. En sıradan temizliklerimizi bile yapmaktan aciziz. Ali Bektaş kötü belediyecilik değil, Kozlu’ya resmen kötülük yapıyor” dedi.

KOZLU’DA YAŞAMAK ARTIK İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ
Kesintiyle ilgili bilgi almak için aradıkları belediyede kimselere ulaşamadıklarını dile getiren vatandaşlar, “Telefonlar ya sürekli meşgul, ya da ilgili birime bağlanamıyoruz. Santraldeki kişiye de yeterli bilgi verilmediği ya da sahip olduğu bilgiyi bizimle paylaşmak istemediği için sürekli tartışmak zorunda kalıyoruz. İnternet sitesi gibi sosyal medya adreslerinde de hiçbir bilgi yok. Anons sistemi de son derece kötü olduğu için, yapılan kesintilerin planlı olup olmadığı, ne zaman biteceği konusunda da bilgi sahibi olamıyoruz. Kozlu’da yaşamak artık işkenceye dönüştü. Bu çağda böyle şey mi olur” dedi.
ALİ BEKTAŞ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR
Pandemi koşulları nedeniyle suya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduklarını dile getiren vatandaşlar, “Tüm ülke Koronavirüs’le mücadele ederken, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş bunu unutmuş görünüyor. Her akşam televizyonlarda, virüsle mücadelede en önemli şeyin el vücut temizliği olduğu söyleniyor. Devlet, içinde bulunulan özel koşullar nedeniyle, belediyelere, bırakın su kesinti yapmasını borcu olanın bile suyunu kesmeyin diyor. Ama Kozlu’da virüse karşı en asgari önlemleri bile almaktan aciziz. Tuvalet temizliğimizi bile doğru düzgün yapamıyoruz. Hepimizin sağlığı tehlikede. Kozlu Belediyesi ve onun başkanı Ali Bektaş artık bir halk sağlığı sorunu haline gelmiştir” dedi.