Cumhuriyet Halk Partisi’nde(CHP) eski il başkanı Halil Furat, sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğrafın altına yazdığı not ile partinin içine bombayı bıraktı.

AKP’ye kaptırılan Zonguldak Belediyesi’nin kaybedilmesiyle başlayan “CHP içinde ihanet şebekesi” tartışmalarında bazı eski CHP Zonguldak Milletvekillerinin de bulunduğu iddia ediliyor. Seçim süresince ortalıkta gözükmeyen isimlerin seçim günü fotoğraf vermesi parti tabanında öfkeye neden oldu.

CHP’liler ihanetçilerin ihracını istiyor. CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Halkın Sesi’ne konuyla ilgili şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi, içindeki ihanetçileri affetmez. CHP’ye kayıtlı adam partisine ihanet edemez. 2004’te su, 2019’da yol yüzünden kaybettik. Bu arkadaşları acilen disipline vereceğiz” dedi.

KOZMİK ODADAN BİLGİ SIZDIRMIŞ

Pazar günü yapılan ve CHP’nin yenilgiye uğradığı seçimler sonrası aynı gece CHP’nin ıslak imzalı verileri bilgisayara girdiği kozmik odada paylaştığı fotoğrafı sosyal medya hesabında yayımlayan eski İl Başkanı Halil Furat, isim vermediği kişiyi şerefsizlik ve ihanetle suçladı.

İşte o paylaşım: “CHP'nin kozmik odasına girip de.partisine yanında çalışanları dahi oy verdirmeyen ve partisinin aleyhine çalışan haindir şerefsizdir.”

OLCAY CAN, KENAN ŞEREF’E SONUÇLARI ATMIŞ

Halkın Sesi’nin edindiği bilgiye göre Halil Furat’ın kozmik odadan bilgi sızdırmakla suçladığı kişinin belediye meclis üyesi aylığı için başvuran ancak aday gösterilmeyen eski il yönetim kurulu üyesi Olcay Can olduğu öğrenildi.

CHP eski Milletvekili Şerafettin Turpçu ve Zonguldak Belediye eski Başkanı Muharrem Akdemir’e olan yakınlığıyla bilinen Can, yönetici olmayışı ve çağrı yapılmayışına rağmen seçim akşamı kozmik odaya girmiş ıslak imzalı seçim sonuçlarını tek tek incelemişti. Halkın Sesi, Olcay Can’ın seçim akşamı AKP’ye direk çalışmakla suçlanan belediye personeli Kenan Şeref tarafından 6 kez arandığı bilgisine ulaştı. Can, daha önce de il ve ilçe başkanlığı seçimlerinde birden fazla sahte oy kullanmakla suçlanmış, hakkında tutanak tutulmuştu.