MHP Zonguldak İl Başkanı Metin Soydaş ülkemizde son zamanlarda yaşanan döviz kurlarının yükselmesi üzerine açıklama yaptı.

İşte o açıklama:

Ülkemiz son süreçte ciddi krizlerle karşı karşıya kalmıştır. Yaşanan krizler ülkemiz üzerinde oynanan oyunların ne ilki, ne de sonu olacaktır. Asıl önemli olan bu tehditler karşısında bizlerin nasıl bir tavır izleyeceğidir. Son yaşanan kriz ,acil olarak yerli ve milli kaynaklarımıza yönelme mecburiyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Artık şuna bir karar vermemiz gerekiyor. Dışa bağımlılığımızı azaltmak için, Milli servetimiz Taş kömürü gibi yerli kaynaklarımızı değerlendirerek krizi fırsata mı çevireceğiz, yoksa doların düşmesi için Dua mı edeceğiz ?

GEÇMİŞTE BAŞARDIK,YİNE BAŞARIRIZ..

Cumhuriyetin ilk yıllarında ürettiği kömür ile ülkenin  sanayi kalkınma hamlesinde baş aktör olarak rol alan şehrimiz , bu gün ki ortamda da sorumluluk almaktan asla kaçmayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız ; 2018 yılında 1.000  işçi, 2019 yılında da 500 işçi alınacağını ifade etmiştir.Lakin gelinen noktada bunun da yetersiz olacağı gayet açık ve nettir. TTK’ da ki norm kadro açığı bir an önce giderilmelidir.Bölge halkımız kadirşinas’ dır.Devletimiz bu zorlu süreçleri atlatana kadar gerekirse daha düşük ücretlerle çalışarak devletimize gerekli katkıyı  mutlaka sunacaktır.Devlet ve millet el ele vererek bu zor günlerinde üstesinden gelinecektir. Şanlı tarihimiz buna en büyük örnektir. Türk milleti ülkenin bekasını kişisel hesaplarının üstünde tutan aziz bir millettir.Bizler bu güne kadar ülkenin bekası için her türlü bedeli göz önüne aldık bu günden sonra da almaya devam edeceğiz.Gün sorgulama günü değil,sorumluluk alma günüdür.

BU GÜN BAŞARAMAZSAK,BELKİ BİR DAHA HİÇ BAŞARAMAYIZ..

Her şerde bir hayrın,her hayırda bir şer olacağına iman etmiş bir milletiz.Bu kötü ve sıkıntılı  günler belki de yıllardır başaramadığımız şehirlilik bilincinin oluşmasında bizlere  büyük katkılar sağlayacaktır. Siyasi ve kişisel hesapları bir kenara bırakıp,şehrimiz için ülkemiz için taşın altına elimizi değil,gövdemizi koyma zamanıdır.Kriz büyüktür.İlimizde tehlike çanları çalmaya başlamıştır.Biz bu güne kadar çok krizler atlattık bunu da başarı ile atlatacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak üzerimize düşen hiçbir görevden asla geri durmayız.Sorunun çözümüne katkı sağlamak için;  gidilmesi gereken,tıklanması gereken hangi kapı varsa sonuna kadar her türlü katkıyı sağlamaktan asla geri durmayacağız.