Halkın oylarıyla belediye meclis üyesi seçilen AKP’li ve CHP’li meclis üyeleri dünkü toplantıda birbirine girdi

KÜFÜR, TEHDİT, HAKARET!

Zonguldak Belediye Meclisi dünkü toplantısında kelimenin tam anlamıyla skandal yaşandı. Ağza alınmayacak küfürlerin havada uçuştuğu, tehdit ve hakaretlerin edildiği toplantıda seviye ayaklar altına alındı. Toplantının gündem maddelerini gölgede bırakan olaylar nedeniyle vatandaş meclis üyelerine ateş püskürdü.

KÖPRÜ ALTI KRİZİ

Dünkü toplantıda bir süredir tartışmalara neden olan Fevkani Köprü ve köprü altı esnafının dükkanlarının iyileştirilmesi için istenilen 6,5 milyon liralık ek bütçe talebi daha önce CHP Grup toplantısında reddedilerek gündeme alınmamıştı. Köprü altında bulunan 96 işyerinin can ve mal güvenliği açısından tahliye edilmesi ve ecrimisil tahakkuklarının durdurulması maddesi meclis üyeleri arasında tepkilere neden oldu.  3 partinin ortak kararıyla madde gündemden çıkarıldı. 

ZÜLFİKAR KARAGÜZEL’E KÜFÜR ETTİ

Toplantının katı atık bedellerinin görüşüldüğü aşamasında CHP’li grup sözcüsü ve meclis başkanı Mehmet İzzet Türkçelik ve CHP’li üye Cavit Zülfikar, MHP’li meclis üyesi Mevlüde Yalçıner’e sesini yükseltip azarlamaya kalkınca, MHP’li ve AKP’li diğer meclis üyelerinin tepkisiyle karşılaştılar.  Tartışmalar sırasında AKP grubuyla birlikte salonu terk eden Abdullah Karagüzel, ‘ Koyun çobanlarına yetkiyi verirseniz, olacağı budur” diyince kızılca kıyamet koptu. CHP’li üye Cavit Zülfikar, Karagüzel’e dönerek, "Senin ağzını, yüzünü, s.... im "şeklinde küfür edince salonda sert tartışmalar yaşandı. Toplantıyı izleyen vatandaşlar yaşanan olaylar nedeniyle meclis üyelerine tepki gösterdi.