CHP eski İl Başkanı Avukat Osman Yayla, CHP’li 60 kadın üyenin istifasıyla sonuçlanan süreci bir basın toplantısıyla değerlendirdi:

“KÜLLİYEN YANLIŞ”

CHP eski İl Başkanı Avukat Osman Yayla, CHP Kadın Kolları’nda yer alan ve partiden ihraç edilen 60 kadın üyenin partiden istifasıyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında gelişmeleri esefle ve hayretle izlediğini belirterek, “İncitici ve onur kırıcı bir durumla karşı karşıyayız. CHP’de 2017 yılından geriye gruplaşmalar, çekişmeler, küskünlükler, kırgınlıklar kaldı. Birlik beraberlik, sevgi, güven, vefa gibi öz kavramlar hak getire.” dedi.

“KÜÇÜK OLSUN BENİM OLSUN”

Mevcut ilçe başkanı devre dışı bırakılarak kimsenin haberi olmaksızın yapılan İlçe Kadın Kolları başkan ve yönetimi seçiminde adeta yangından mal kaçırıldığını söyleyen Yayla,  ömrünü partiye adayan kadınların sırf bu usulsüzlüğe karşı çıktıkları için ihraç edilmek istendiğini belirterek, “Tabi ki davasında tümü ile haklı bayan arkadaşlarımız ilin yaptığı bu haksızlık, hukuksuzluk, yanlı, yanlış  tutum ve çok büyük vefasızlık karşısında istifa ettiler. İl Başkanı ve yönetiminin bu olay karşısındaki kasti tutumu insanı hayrete düşürüyor. Belli ki bunların derdi parti değil. Kişisel ikbal, küçük olsun benim olsun, benden olsun. Bu denli gaflet, siyasi cahillik görülmüş şey değil. Yahu bunlar iktidar olabilmek için oy oranını 24 +1 zannediyorlar. Burun doğrultusuna hesapsız gidiyorlar. Bir bayana bile büyük ihtiyaç duyulan seçim arifesinde bu denli gaflet, kırıp dökmek siyaseten affedilir bir şey olamaz.” şeklinde konuştu.