TED Zonguldak Koleji Vakfı Özel Ortaokulu ve Lisesi,  102.yıldönümünde Çanakkale zaferi ve tüm şehitlerimizi anmak için bir araya geldi. Anma törenine TED Zonguldak Koleji Vakıf Başkanı Sayın Burçin BAHADIR ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı sayın Ramazan Çakar, okul Müdürleri, öğretmenleri ve öğrencileri katılmıştır.  Savaşın bilinmeyen yönlerine değinilen programda, savaşta insan öykülerine yer verildi.

TED Zonguldak Şubesi Çanakkale zaferinin 102’nci yılı dolayısıyla anma töreni düzenledi. TED basın bürosundan gönderilen habere göre;

“Bir hilal uğruna sayısız güneşlerin battığı, yüzlerce vatan evladının birer birer toprağa düştüğü Çanakkale…

 Yedi düvele Çanakkale geçilmez dedirten bir büyük destan…

Çanakkale Savaşı, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne kadar kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir anıt cephedir. Kurtuluş Savaşının ön sözü…

Biz ne Çanakkale'yi, ne milli mücadeleyi ne vatan ve bayrak için canını veren aziz şehitlerimizi ne de ya istiklal ya ölüm diye haykıran büyük önderimiz Mustafa Kemal’i unuttuk unutturacağız.

Bize yeni Sevr dayatmalarıyla geçmişimizi yaşatmak isteyenlerin planlarını boşa çıkarmak en büyük görevimiz…

Öyleyse geçmişimizden güç alarak Çanakkale geçilmez diye haykırıyoruz

Bayraklar memleket ufkunu baştanbaşa donatıyorsa, aziz şehitlerimiz göğsünü düşmana siper ettiği içindir, çanıyla toprağı beslediği içindir.

Şimdi biz her 18 Mart geldiğinde başımız minnetle eğilirken, göğsümüz övünçle doluyor.

Sahneden salona dalga dalga yayılan duygularda Ata’mıza ve aziz şehitlerimize şükran vardı, sevgi vardı, hayranlık vardı”