Çaycuma Belediyesi yörenin doğal varlıkları konusunda farkındalık yaratmak için Filyos deltasında görülen kuşların fotoğraflarını ilçenin çeşitli yerlerine astı.

Çaycuma Belediyesi bir farkındalık projesine daha imza attı. Yörenin doğal varlıklarına dikkat çekmek, bu konuda toplumda bilinç uyandırmak isteyen Çaycuma Belediyesi, Filyos deltasında görülen 301 kuştan, şimdilik 44 tanesinin fotoğrafını, ilçenin değişik yerlerine astı. İlçe merkezinde son derece güzel görüntüler ortaya çıkmasını sağlayan çalışma, Çaycumalılardan da beğeni aldı. Kuş fotoğrafları, BEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sözen’in yayımında büyük emek harcadığı “Zonguldak Kuşları” adlı kitaptan derlendi.

KUŞLAR DOĞANIN ÇOK DEĞERLİ BİR PARÇASI

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Her yönüyle çok zengin bir beldede yaşıyoruz. Başımızın üstünde kanat çırparak geçen her varlığı ‘kuş’ deyip geçiyoruz ama onların her biri apayrı özellikler taşıyan birer varlık. Kuşlar besin zincirinde oynadıkları rolle ekosistemin çok önemli bir parçası. Doğada ters giden bir şeyi kolayca anlamamıza ve hızla müdahale etmemize yardımcı çok yardımcı oluyorlar. Ayrıca, yarattıkları güzellikler kadar zararlı böceklerle otları tüketmesi nedeniyle doğanın en değerli parçalarından biri. Yöremiz kuş varlığı açısından çok zengin. Ülkede varlığı tespit edilen 465 kuş türünün 301 tanesi bölgemizde gözlenmiş. Biz bu zenginliğe dikkat çekmek, doğayı birlikte paylaştığımız canlılar konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bu çalışmaya yaptık. Çeşitli yerlere astığımız kuş fotoğrafları ilçemizde görsel güzellik kattı. Bunu yapmamızı sağlayan değerli hocamız Profesör Mustafa Sözen’e şükranlarımı sunuyorum” dedi.(Aycan Karadağ)