Türkiye’nin en büyük ve en kapasiteli Mühendislik Fakültesi hizmete girdi

Kutoğlu; “5088 öğrenci eğitim görecek”

BEÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu üniversite konukevinde basına bir kahvaltı verdi. Üniversite basın bürosun da başında bulunan öğretim üyesi olan Kutoğlu kahvaltıda gazetecilerin üniversitenin şu andaki durumu ve geleceği hakkındaki sorularını yanıtladı.
Prof. Kutoğlu daha sonra gazetecilere hizmete giren Türkiye’nin en büyük ve en kapasiteli Mühendislik Fakültesi yeni yerleşkesini gezdirerek laboratuarlar, kütüphaneler, 7x24 çalışma salonları, dershaneler üstünde bilgi verdi.

Kutoğlu Farabi Kampüsü'nde 2013 yılında yapımına başlanan ve maliyeti yaklaşık 23 milyon lira olan merkezi derslikler ve ofisler binası yatırımının tamamlandığını belirterek 17 bin metrekarelik kapalı alana sahip merkezi derslikler binasında, 20 adet derslik, 7 adet bilgisayar ve tasarım sınıfı, 3 adet amfi, 67 ofis, toplantı ve etüt salonları, öğrenci kulübü ve proje atölyeleri bulunduğunu söyledi. 

Mühendislik fakültesinde 5088 öğrenci eğitim görecek. Yeni bina ile öğrenciler daha rahat ortamlarda eğitimlerine devam edecekler.

 (Sermet AKSU)