56. Kütüphanecilik Haftası kapsamında Yazar Can Gürses, Aslı Tohumcu, Karikatürist Kemal Gökhan Gürses, Kürşat Coşgun ve Zonguldak eski Vali Yardımcısı Şair Dağıstan Kılıçaslan’la hafta boyunca etkinlikler yapılacak

 

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) 56. Kütüphanecilik Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenliyor. Bu kapsamda ilk olarak Yazar Can Gürses okurlarıyla buluşacak. Zonguldaklı yazar-reklamcı Can Kartoğlu’nun kızı olan Gürses, okurlarına, “Ölüyordum Geçerken Uğradım” adlı son kitabını imzalayacak. Söyleşi ve imza günü TMMOB Maden Mühendisleri Odasında, 27 Mart Salı günü saat 18.00’de yapılacak. Aynı zamanda çocuk kitapları da bulunan Gürses aynı gün, 13.00’te de, Üzülmez Ortaokulunda olacak. Yazar 26-31 Mart tarihleri arasında kutlanan  “Kütüphanecilik Haftası” etkinlikleri kapsamında Çaycuma ve Devrek’te de öğrencilerle buluşacak.

 

KEMAL GÖKHAN GÜRSES, DAĞISTAN KILIÇASLAN, ASLI TOHUMCU DA VAR

ZOKEV’in etkinlikler kapsamında düzenlediği yazar-okur buluşmalarında ünlü karikatürist Kemal Gökhan Gürses ile Zonguldak eski Vali Yardımcısı Şair Dağıstan Kılıçaslan da yer alacak. Kemal Gökhan Gürses 27 Mart Salı günü AKM küçük salonda anaokulu öğrencileriyle buluşurken, Dağıstan Kılıçarslan ise 31 Mart Cumartesi günü saat 15.00’de TMMOB Maden Mühendisleri Odası lokalinde olacak. Kütüphanecilik Haftasının bir diğer etkinliği olarak da ZOKEV Mütevelli Heyeti Başkanı ve Karikatürcüler Derneği Zonguldak Temsilcisi Kürşat Coşgun 30 Mart Cuma günü İl Halk Kütüphanesinde çocuklara yönelik bir karikatür atölyesi düzenleyecek.

 

ASLI TOHUMCU 29 MART’TA AKM’DE

Kütüphanecilik Haftası’nın İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından düzenlenecek etkinlikleri arasında 28 Mart Çarşamba günü “Kütüphanemi seviyorum, kütüphane çantamı yapıyorum” adlı bir çalışma yapılacak. Aynı kapsamda yazar Aslı Tohumcu da kitaplarını imzalayacak. Tohumcu, 29 Mart Perşembe günü saat 10.00’dan itibaren Atatürk Kültür Merkezi’nde olacak.

 

UFUK AÇICI BULUŞMALAR OLACAK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kalafat, “Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Kütüphanecilik Haftası etkinliklerine destek veriyoruz. Bu yıl güçlü bir kadro ile kitapseverlerin karşısına çıkacağız. Okullarda, AKM’de ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası lokalinde hafta boyunca etkinlikler düzenleyeceğiz. Kentimizin bir değeri olan Yazar Can Gürses’in yanı sıra, ünlü karikatürist Kemal Gökhan Gürses, eski Vali Yardımcımız Şair Dağıstan Kılıçaslan bu kapsamda konuğumuz olacak. Mütevelli Heyet Başkanımız Kürşat Coşgun çocuklara yönelik bir karikatür atölyesi düzenleyecek. Ben dolu dolu geçecek tüm etkinliklerimize tüm halkımızı davet ediyorum. Her biri alanında ülkemizin bir değeri olan konuklarımızla çocuklarımızın buluşacak olmasındansa ayrı bir heyecan duyuyorum. Ufuk açıcı bu buluşmalara, çocuklarını yönlendirmelerini ailelerden özellikle rica ediyorum” dedi.