“Yeniçeri İsyanı”nın mimarı Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, AKP İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ı görevden aldırmak için genel merkeze şikayet ettiği iddialarını reddetti

KUYRUKLU YALAN!

Dün yapılan Zonguldak Belediye Meclis toplantısı bitiminde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, AKP İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ı görevden aldırmak için genel merkeze şikayet ettiği ve yerlerine isim verdiği iddialarını reddederek bu tür işlere vakti olmadığını söyledi. Alan, Halkın Sesi’nin yaklaşık iki yıl önce öncesinden gündeme getirdiği “Yeniçeri İsyanı” haberi sonrasında kendisine “Yeniçeri” benzetmesi yapanlara da tepki koyarak, “Yeniçeri tabirini kabul etmiyorum. Kullananları kınıyorum" şeklinde konuştu.

HALKIN SESİ SORUYOR

Kamuoyunda ve AKP kulislerinde hemen hemen herkesin bildiği iddiaları Selim Alan neden ve kimden gizliyor? “Bu işlerle uğraşacak bir dakika vaktim yok” diyen Selim Alan, AKP’de Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’e İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ilgili şikayet dosyası verip “Bu teşkilatla çalışmak istemiyorum” diyerek genel merkezi makasa aldı mı? Şikayetin ardından İl Başkanı Zeki Tosun genel merkeze çağrıldı mı? Bu görüşmede Zeki Tosun, “Mustafa Çağlayan’ı görevden alırsanız beni de alın” dedi mi? “Yeniçeri İsyanı”nı başlatan ekip, Selim Alan adına tam iki yıl önce Mustafa Özdemir’le görüşüp, Halkın Sesi üzerinden Zeki Tosun ve Mustafa Çağlayan’a saldırıp devirmek için para teklif etti mi? Bir yıl önce Mustafa Çağlayan ile ilgili yapılan bir haberi tam da kavganın başladığı tarihte yerel medyaya ikinci kez kim servis etti. Birinci dereceden yakınlarını Zonguldak Belediyesi’ne işe sokan AKP Zonguldak Milletvekilleri, bu sebeple mi bu kavgada Selim Alan’ın yanında saf tuttu? Kamuoyunda “İspiyoncu ve ihanetçi” olarak anılmamak için iddiaları reddeden Selim Alan’ın bu tavrı karşısında İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan neden susuyor?