Zonguldak Belediye Meclisi AKP Grup Sözcüsü Abdullah Karagüzel’den Akdemir’in eleştirilerine sert cevap;

“LAF YETİŞTİRME İŞ YAP”

 

Zonguldak Belediye Meclisi AKP grup sözcüsü Abdullah Karagüzel partisinin meclis grubu adına açıklamada bulunarak CHP il ve ilçe yönetimi ile Belediye Başkan Akdemir’e yüklendi.

Karagüzel yaptığı açıklamasında mahallelerin sıkıntılarını tek tek sıralayarak, “Kamoyunu bilgilendirme bağlamında şehrimizin yaşadığı doğrudan sayın Muharrem Akdemir’den kaynaklanan felaket üzerine gerek sayın Akdemir gerekse CHP sözcülerinin birtakım açıklamalarına şahit olduk. Grubum ve partim adına sesleniyorum; Sayın Akdemir kar yağınca Konya’dan tuz bozuk yolları hatırlatılınca duyarsızlık, iş bilmezliğinizden ve ihmalinizden kaynaklanan su baskınlarına karşı laf yetiştirme huyundan vazgeç. LAF YETİŞTİRME İŞ YAP.  Sayın CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun itirafınıza teşekkür ederiz. ’’İHMAL VE BECERİKSİZLİK’’  ‘’YETMEZ AMA EVET’’. Hiç Ahmet Taner Kışlalı caddesine, Karaelmas mahallesi ve bağlantı yollarına, Terekki mahallesine eski hastanenin oradan girip Osman çayırından aşağıya indiniz mi?, Stad arkasından başlayarak İnağzı’na, Yeşil Mahalle’den Gözde Sitesine, Hasan Karabacak’tan Tepebaşına, Birlik, Asma, Rüzgarlı, Mithatpaşa daha sayamadığımız birçok mahalle yolunu gördünüz mü? Ana alter olan caddeleri gördünüz mü! Gün olmasın ki vatandaşımızın yol kanalizasyon ve benzeri belediye hizmetlerinden yerel basın üzerinden şikayet, isyan ya da feryat etmesi bunları da eklemelisiniz söylemlerinize” dedi.

“ŞEHRİN UFKUNU AÇAN NE YAPTINIZ?”

6.5 yıldır yerel yönetimlerin başında olan CHP yönetiminin bu süre zarfında şehrin ufkunu açan tek bir projeye bile imza atmadığını da hatırlatan Karagüzel, “6,5 yıldır yerel yönetimde iktidardasınız. Bu şehrin ufkunu açan tek bir projeye imza attınız mı yada imza atacak proje hayaliniz var mı? 2004 2009’u sorguladınız çarşı herşeye karşı kültüründen geldiğiniz için takdir edemezsiniz ama hatırlatalım enkaz bıraktığınız belediyeyi 2004 2009 döneminde Zonguldak belediyesini arkadaşlarımızla biz ayağa kaldırdık. Eğer bugün laylaylom yaparak yerel iktidarınızı sürdürüyorsanız o dönemin özverili mücadelesine borçlusunuz bunu. O dönemle alakalı birkaç hatırlatmada bulunayım. Musluğundan su akmayan kurumuş baraja doğanlı tüneli ile 12 milyon metre küp su getiren tüneli yaptık, şehiriçi geçişi yaptık, merkez ilçenizin camından baktığınızda görebileceğiniz alternatif yol ve köprü yaptık, 80 90 yıllık vahşisi şehrin ön gözde yerindeki vahşi çöp depolamasını kaldırdık sapca’da çöp dönüşüm  alanı yaptık. Atık su projesi hazine garantisi ile ihalesini biz yaptık onu da yerel iktidarınız ağzına yüzüne bulaştırdı, Yeni mahallede TOKİ yaptık. Rat- Baştarlasından TOKİ projesini başlattık 2009’dan sonra o projeyi sürdürmediğiniz gibi engellemek için herşeyi yaptınız oysa devam etseydi göğüs hastanesine kadar tokinin kentsel dönüşüm projesi hayat bulacaktı, Şehrimiz insanının kanayanyarası mülkiyet meselesine yaklaşık eski para ile 7 trilyon harcayarak hayata geçirdik arkadaşlarınız onu raflarda çürüttüler. Buna benzer birçok şeyi anlatabiliriz.Sizin 2009 itibariyle 6,5 yılda buna eklediğiniz tek projeniz var mı? Hayaliniz varmıya da arkadaşlarınızın engel olmanın dışında destek verme iradeleri varmı?” dedi.

“KOMİSYON RAPORUNU OKU”

Başkan Akdemir’in biran önce CHP’li meclis üyelerinin de altında imzası olan Denetim Komisyonu raporunu biran önce okuması gerektiğini de ifade eden Karagüzel, “Sayın Ebru Uzun tüm bunları örtmek için birde başkanı değiştirme senaryoları kamoyunda konuşuldu ve buna balıklama daldınız. Size tavsiyem 5393 sayılı belediye yasasında bu mevzuatı öğrenebilirsiniz. Kaldı ki anladığımız kadarıyla kendi meclis üyesi arkadaşlarınıza da güveniniz yok Tasalanmayın bizler darbelerde mağduriyet yaşamış aynı zamanda darbelere karşı mücadele geleneğinden gelen siyasal duruşa sahip insanlarız. Bu hikayelerle yerel iktidarınızın ayıbını örtmeyin yukarıdaki gibi onları eleştirin, onları çalıştırın. Ama denetim komisyonunun hazırladığı oybirliği ile yazılmış CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımızın da oy verdiği raporu hasıraltı etmeyeceğimizi bilin, konunun takipçisi olduğumuzu olmaya devam edeceğimizi buradan beyan ediyoruz. Sayın başkan lütfen bu komisyon raporunu okuyun” ifadelerine yer verdi.