Özel haber

Lakabı kertenkeleymiş…

“Toptan kurbanlık alacağım” diyerek para toplayan müezzinin cemaati dolandırdığı öne sürüldü

Zonguldak’ta bir camide müezzin olarak görev yapan ve kasap dükkanı da bulunan (Kertenkele) lakaplı olduğu iddia edilen kişinin cemaatinden ve etrafındaki kişilerden “toptan kurbanlık alacağım” diyerek yaklaşık 3 milyon TL toplayarak ortadan kaybolduğu öne sürüldü.

Kent merkezine bağlı İncivez Mahallesi’ndeki bir camide görevli ve aynı mahallede kasap dükkanı bulunan müezzin M.D. iddiaya göre, 2015 yılının Aralık ayında “toptan kurbanlık alacağım” diyerek cemaatinden ve etrafındaki kişilerden para topladı. Bir süre sonra işlerinin iyiye gitmediği iddia ederek piyasadan toplandığı paraları ödeyemedi. M.D. bir süre sonra aynı yöntemle tekrar işlerini düzeltmek için yakın çevresindekilerden belirli miktarlarda tekrar para topladı. Alacaklarını alamayan cemaat ise bir süre sonra müezzin M.D.’yi sıkıştırmaya başladı. Cemaatinden topladığı yaklaşık 3 Milyon lirayı bulan borcu ödeyemeyeceğini anlayan müezzin M.D. alacaklılarına devamlı “bugün-yarın ödeyeceğim” diyerek oyalamaya başladı ve sonra ortadan kayboldu.  

ÇAVUR: “EŞİMİZ 50 BİN LİRASINI VERDİM”

Dolandırıldığını söyleyen Osman Çavur; “Aralık ayında müezzin M.D.’ bana gelerek ‘Karabük’te 240 bin liralık kurbanlık var sahibi bana 180 bine bırakıyor’ diyerek benden 1 aylığına 50 bin lira para istedi. Bende camimizin müezzini arkasında namaz kılıyoruz güvenilir diyerek eşimin bankada bulunan 50 bin lirasını çekerek kendisine verdim. Ancak 1 ay sonra bana ‘mandıram Karabük’te karda kışta gidip hayvanlarımı satamadım bana bir ay daha süre verir misin’ deyince bende 1 ay daha süre verdim. Ancak şu an 6 ay geçmesine rağmen paramı ödemedi. Şu an aradığımda devamlı beni oyalıyor. Telefonlarını kapatıyor. Nerede olduğu belli değil. Hocaya güvendik ama o bizi dolandırdı” iddiasını öne sürdü.

KIRLAK: “HOCA DİYE GÜVENDİK DOLANDIRILDIK”

Bir başka dolandırıldığı öne sürülen kişi olan Naci Kırlak; “Oğlum ve bende aynı camide namaz kılanlardan bir tanesiyiz. Bir gün oğlumla birlikte müezzin dükkanıma geldi. Benden ‘Karabük’te bir mandıradan toptan ucuza kurbanlık alacağım’ diyerek hocaya inanarak ilk etapta 70 bin liralık çek verdim. Daha sonra belirli araklıklarla yine benden 70 ve 17 bin liralık 2 çek daha aldı. Belirli bir süre sonra beni Karabük’ten mandıra sahibi olduğu iddia eden kişi arayarak, ‘Çekleriniz bana geldi. Bu çekler sizin mi neye güvenerek bu çekleri verdiniz’ diye sordu. Bende çekleri hocamıza ben verdim ve gününde hocamız bu çekleri öder’ dedim. Benim çeklerimi daha sonra mandıra sahibi de bir başkasına vermiş. Sonra çeklerin ödeme günü geldiğinde M.D. çekleri ödemedi. Bankalarda çeklerim yazıldı. Avukata düştüm. Arabam icrada. Şu an çeklerin parasını avukata ödüyorum. Müezzinden paramı istediğimde devamlı beni oyalıyor. Şimdi, diğer hocaları tenzih ediyorum. Hoca diye güvendik dolandırıldık” dedi.        

MÜEZZİN M.D: “HAKKIMDA SÖYLENENLER TAMAMEN İFTİRA”

Kamuoyunda hakkındaki iddiaların doğrulamayan müezzin M.D., “Hakkımda söylenenler tamamen iftiradır. Ben kimseyi dolandırmadım. Bir tane mandıra almaya karar verdim ancak param çıkışmayınca birkaç kişiden borç para almıştım. Sonra işlerim bozulunca mandıramda bulunan hayvanları sattım. Şu an piyasada 200 bin lira civarında alacağım var. Piyasaya ise 100 bin TL civarında borcum var. O borçlarımı da birkaç gün içinde ödeyeceğim. Çıkan söylentilerde 3 milyon borcum olduğu iddia ediliyor ve benim kaçtığım söyleniyor. Ben kaçmadım. Benim yerim yurdum bellidir” dedi. Barış DOĞAN